Skocz do zawartości
Gość Komar89

Big Problem ;(((((

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze pomużcie. Tydzieć temu kupiłem Athlona 2.0+ thortona. Przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu kompa pokzaywało normalnie 2000+. Dzisiaj zrobiłem format. Włonczylem kompa i zaczelem sciagac programy i takie tam. Sterowniki do karty i reszte. Niechcąco dałem reset nogą :( i rozczarowanie. Przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu pokazało mi AMD Duron 1660. Niewiem jak było zaraz po formacie nie patrzałem na to. Jestem w panice niejestem w stanie szukać nigdzie oco chodzi. Jestem zdany na waszą łaske. Pomużcie!!! ;(((

Edytowane przez Komar89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, zapuść jakiś program, który pokaże Ci ilośc cache L2 (AIDA, Everest, CrystalCPUID lub podobny) i odczytaj ilośc cache. Jeśli wyświetla 64kB to prawdopodobnie cache padł. Zdejmij radiator i zobacz czy na procku nikt nie majstrował z mostkami. Może ktoś odblokował Cache w Durniu i go sprzedał jako Athlon.

Czym go chłodziłeś? Może się skubaniec przegrzewał, jakie są temp.

OT: W podpisie powinno być raczej 12,5x133.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrestartowałem kompa i o dziwo już wszędzie jest AthlonXP 2000+ thorton. W aida 32 pisze następująco:

Pamięć podręczna L1 kodu - 64KB

Pamięć podręczna L1 danych - 64KB

Pamięć podręczna L2 - 256KB (On-die, Full-speed)

Tem 37 w stresie 45

Pisze też (dlatego mam tak w podpisie) Typ procesora -AMD Athlon XP, 1659MHz (6.25 x 265)

Nazwa kodu Thoroughbread-B

Seria - BO

Edytowane przez Komar89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrestartowałem kompa i o dziwo już wszędzie jest AthlonXP 2000+ thorton. W aida 32 pisze następująco:

Pamięć podręczna L1 kodu - 64KB

Pamięć podręczna L1 danych - 64KB

Pamięć podręczna L2 - 256KB (On-die, Full-speed)

Tem 37 w stresie 45

Pisze też (dlatego mam tak w podpisie) Typ procesora -AMD Athlon XP, 1659MHz (6.25 x 265)

Nazwa kodu Thoroughbread-B

Seria - BO

1231215[/snapback]

Albo sie myle albo thortony byly robione na rdzeniach bartona a nie Tbreda :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi