isia Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam, Mam taki problem: Mialam zaintalowany DSL Wlan Router i D-Link. Odlaczylam Dsl i D-link, odinstalowalam oprogramowanie. Dlaczego nie moge siê laczyc juz przez zwykly modem? (kiedys moglam). Modem jest dobry, bo na innej partycji z innym systemem operacyjnym moge siê laczyc z internetem. Czyzby oprogramowanie FritzBox i D-Link nawet po odinstalowaniu pozostawilo mi jakies smieci w systemie? Albo jakos dziwnie skonfigurowalo mi siec? Nie znam siê na tym, nie zabardzo usmiecha mi siê formatwanie dysku i instalowanie Windowsa XP od poczatku. Wiem, ze wtedy modem bedzie dzialal prawidlowo (tak jak na tej innej partycji z niemieckim Windowsem) Podpowiedzcie mi co mam wyrzucic z systemu albo co zaintalowac. Gdy wybieram numer modemem to na chwilê laczy siê a po chwili jest taki komumnikat: trwa sprawdzanie polaczeñ protokolu sieciowego.... TCP/IP CP zglosil blad 2: Nie mozna odnalezc okreslonego pliku. Ale jakiego??? pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 W dialupie (gdzieś w ustawieniach połączenia chyba) da się ustawić żeby logował. Daj kawałek loga. Zobacz też czy poprawnie masz tcp/ip zainstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
isia Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Jaki Kawalek loga? To dla mnie czarna magia. Edytowane 24 Stycznia 2005 przez isia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
isia Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zobacz też czy poprawnie masz tcp/ip zainstalowane. 1233167[/snapback] Wydaje mi sie ze poprawnie... Jak to sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Dopisze się do tematu. Miałem komputer koleżanki. Skonfigurowałem modem. Połączyłem się bez żadnego problemu. Natomiast u niej w domu nie było już tak wesoło. Po długim łączeniu przy towarzystwie tego charakterystycznego dźwięku modem pokazał komunikat, że nie może się połączyć i że za 60s ponowi wybieranie. Co to może być czy to możliwe żeby modem się tak zachowywał przy złym kablu? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 24 Marca 2005 przez Małkoś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...