Skocz do zawartości
DomanR

Radeon 7000 vs Riva TNT2

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie kto wypada lepiej w takiej konfrontacji?

Riva TNT2 to pełna (chyba nwet Pro) z 32MB.

Radeon 7000 to noname podobno z 64MB DDR (ale to nie jest pewne).

Jeżeli któraś z kart jest lepsza to czy znacznie? Miałoby to chodzić z Pentiumem II 266MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie kto wypada lepiej w takiej konfrontacji?

Riva TNT2 to pełna (chyba nwet Pro) z 32MB.

Radeon 7000 to noname podobno z 64MB DDR (ale to nie jest pewne).

Jeżeli któraś z kart jest lepsza to czy znacznie? Miałoby to chodzić z Pentiumem II 266MHz.

jak masz monitor 14', nie masz zwyczaju go myć i zabijasz na nim komary to myślę, że dostrzeżesz jedynie różnicę prędkości na rzecz radeona...

:D

jeżeli jednak mówimy o jakości, to już w ogóle nie ma o czym mówić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor jest 15' i to bardzo dobry, a komary nie mają szans bo stosuję preparat "Siokomar" :lol:

Chodziłoby mi właśnie dokładnie o jakiś przyrost prędkości. Na zmianę proca sistra nie ma kasy (to jej komp a gra na nim jej chłopak i już w coraz mniej gier po sieci można popykać :( ), a tą grafę to na aukcji znalazłem. Zobaczymy tylko do ilu cena podskoczy i czy się będzie opłacało.

Czy ktoś się orientuje jak znaczny były przyrost prędkości przy takiej zmianie TNT2 na R7000?

A o co CiArkady dokładniej z tą jakością chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bez przesady, że to taka "nowa" technologia. Przypominam, że chodzi mi o Radka 7000. Jest on na pewno trochę nowszy od TNT2, ale nie wszystko co nowsze musi być lepsze.

Ale chodzi mi tu też głównie o to, czy przy takim słabym procku (Pentium II 266MHz) taka zmiana coś w ogóle zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

A o co CiArkady dokładniej z tą jakością chodzi?

o to, że tnt2 jeżeli chodzi o jakość jest po prostu, w stosunku do obecnie oferowanych kart, nieporównywalnie słaba. mam elsę synergy 2 z tym chipem, więc można powiedzieć karta referencyjna, i na 19' monitorze widać wyraźne odbicia czarnych obiektów na szarym i białym tle, kontrast też jest nie najlepszy, a szczególnie to zauważam w momencie wyświetlania niebieskich i ciemnoniebieskich pól. poza tym występuje wiele innych negatywnych odczuć w stosunku do kolorów, które ciężko mi opisać. Porównuję ją co prawda z matroxem, ale tak podstawowe rzeczy jak ostrość czcionek to ta karta ci nie zapewni, choć powinna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...