tomasir Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Kurde jeszcze Powiedzcie mi jak to jest, czytam u, niektórych w konfigu, że mają podkręcone np. durony z 800 na 1200 czyli 400 mhz na + a ja raptem zyskałem niecałe 170 o co chodzi czy durnie sie lepiej krecą czy jaka cholerka, może chłodzenie mam do d..y ???A to dlatego, że twój tb to jeden z poźniejszych. Po nim były już tylko tb1,4. A zwykle im późniejszy proc z danej grupy, tym gorzej się kręci. I tak np. tb1,0 będzie się kręcił znacznie lepiej niż tb1,4. A tak słabo ci się kręci bo zwykle tb nie wyrabiają w granicach 1,5-1,6, a ponadto wydzielają one baardzo dużo ciepła i pojawia się problem z temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Na moim Epoxie 8k3a Antek 1700+ chodził stabilnie na FSB=140MHz, dalej już same zwisy :( i to przy WC :cry: . Ale jak zmieniłem go na 1600+AGOIA to ruszyło go na 160 a dalej to już ramki wymienkają. Za kilka dni spróbuję z Kingstonami na których są przyklejona radiatory to zobaczymy co dalej. Dodam że proc działa stabilnie bez zwiększania napięcia przy FSB=156MHz. 160 wyciągam przy Vcore 1,775. Chociaż tak tylko ustawiam w BIOSie. Bo gdy postuje to pokazuje 1,76. Dal ustawień w BIOSie na 1,75 przy poscie pokazuje 1,74V. I jeszcze to napięcie czasem się wacha w granicach 1,74 - 1,76 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 No to Panowie widzę, że jeszcze zmiana procka mnie czeka. Faktycznie tak czułem, że wymięka i słabe o/c to raczej jego wina a nie płyty. Dzięki za odp. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...