Skocz do zawartości
Vlado

Trochę lamerskie pytanie ale trace cierpliwość...do Epoxa!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde jeszcze Powiedzcie mi jak to jest, czytam u, niektórych w konfigu, że mają podkręcone np. durony z 800 na 1200 czyli 400 mhz na + a ja raptem zyskałem niecałe 170 o co chodzi czy durnie sie lepiej krecą czy jaka cholerka, może chłodzenie mam do d..y ???

A to dlatego, że twój tb to jeden z poźniejszych. Po nim były już tylko tb1,4. A zwykle im późniejszy proc z danej grupy, tym gorzej się kręci. I tak np. tb1,0 będzie się kręcił znacznie lepiej niż tb1,4.

A tak słabo ci się kręci bo zwykle tb nie wyrabiają w granicach 1,5-1,6, a ponadto wydzielają one baardzo dużo ciepła i pojawia się problem z temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim Epoxie 8k3a Antek 1700+ chodził stabilnie na FSB=140MHz, dalej już same zwisy :( i to przy WC :cry: . Ale jak zmieniłem go na 1600+AGOIA to ruszyło go na 160 a dalej to już ramki wymienkają. Za kilka dni spróbuję z Kingstonami na których są przyklejona radiatory to zobaczymy co dalej. Dodam że proc działa stabilnie bez zwiększania napięcia przy FSB=156MHz. 160 wyciągam przy Vcore 1,775. Chociaż tak tylko ustawiam w BIOSie. Bo gdy postuje to pokazuje 1,76. Dal ustawień w BIOSie na 1,75 przy poscie pokazuje 1,74V. I jeszcze to napięcie czasem się wacha w granicach 1,74 - 1,76 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...