Skocz do zawartości
lukecz

Gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mialem ostatnio problem z 2 elementami. Jeden juz oddalem na gwarancje a drugi byc moze oddam. Mam w zwiazku z tym pare pytan:

1. Pierwszy "wysypal" sie Liteon 52327S: psul srednio co 5 plyte, po nagraniu jakimkolwiek softem wysuwal i chowal plyte 7 razy, po nacisnieciu przycisku eject wysuwal plyte i zaraz ja chowal. Pewnie siadla elektronika. Niestety nagrywarka czesto byla wyjmowana z kompa a co za tym idzie przetarla sie jej plomba gwarancyjna (nagrywarka nie byla nigdy rozkrecana). Nagrywarka zostala oddana na gwarancje (w jednej z Katowickich hurtownii sprzetu komp.), dostalem rewers gwarancyjny, na ktorym napisano w polu uwagi: "lekko przetarta plomba". I tu pytanie: co bedzie z tym fantem? Czy w takich przypadkach sprzedawcy uwzgledniają gwarancję?

2. Dzis zajalem sie czyszczeniem kompa i stwierdzilem ze chyba cos za bardzo halasuje (wczesniej nie zwracalem na to uwagi, chyba sie przyzwyczailem). Okazalo sie ze halasuja wentyle (2x40mm)z mojego Revoltec Hdd Cooler'a (wczesniej byly cichsze, dodatkowo, jeden z wentyli jest znacznie glosniejszy od drugiego). I tu pytanie: czy moge oddac to w ramach gwarancji? A moze zuzywanie sie wentylatorow nie jest objete gwarancją?

Dziekuje za odpowiedzi

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazalo sie ze halasuja wentyle (2x40mm)z mojego Revoltec Hdd Cooler'a (wczesniej byly cichsze, dodatkowo, jeden z wentyli jest znacznie glosniejszy od drugiego).

Ja bym na Twoim miejscu zmienil wentyle na to cudo: link B) Edytowane przez Fidma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.jezeli chodzi o plabe to jezeli zostala tek przetarta ze tak jakby zostala zerwana to na serwisie lite-ona nawet tej nagrywarki nie dotkna-wiem z doswiadczenia.

2.glosnosc jest pojeciem wzglednym wiec pewnie tez wysla cie na drzewo-no chyba zebys zaniusl ten produkt na drugi dzien od zakupu i ten wiatrak halasowalby na maxa wtedy sprzedawca moze (nie musi) wymienic ci produkt na nowy lub wyslac na serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi