P1T3RR0 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam Mam najnowsze Omegi, i mogę tam ustawiać AntiAliasing do 6x, ale coś innego mnie zainteresowało. Mianowicie do każdego ustawienia (2x, 4x, 6x) mogę dodać jeszcze jakąś opcję xT2 lub T3. Czy ktoś może mi wytłumaczyć co to jest? Słyszałem kiedyś że Ati ma wprowadzić AA wyższych poziomów czyli np. 16x. Czy to jest to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 T = Temporal AntiAliasing Temporal Antialiasing: A more recent setting for ATI graphics cards is Temporal Antialiasing, a setting which I don't cover in my guide above - so I'll cover it here. For a technical description of Temporal Antialiasing, try this description, but essentially it is a driver trick designed to give the effect of a higher level of Antialiasing, but with a lower performance hit. For example, if you enable Temporal Antialiasing and select 2x on the Antialiasing sample slider, during a game given the right conditions (high framerates) it will look almost exactly like 4x Antialiasing, but with the performance impact of only 2x Antialiasing. Since the image quality of Temporal Antialiasing cannot be captured properly in a screenshot, the only way to determine if you like it or not is to try it yourself. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 THX, czyli to to o czym myślałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...