Skocz do zawartości
kukifas

Wentylator W Tyle Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

jak znajdziesz 60x60 ktory ma przeplyw 80x80 przy takim samym natezeniu i glosnosci dzwieku to droga wolna :wink:

a na powaznie :arrow: co to za buda? slim czy jak?? to co wyzej. 60x60 ktora bedzie tak samo wydajna jak 80x80 wiaze sie ze sporymi db imo.

edit:

znalazlem sunona ktory imo jest ze specyfikacji nawet niezly... a 29db przy 32 m^3 / h imo jest bardzo ciekawe....

Edytowane przez OrGiUsZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno odkryłem, że moja buda ma miejsce na 2 wiatraki 80mm z tyłu. Co byście mi polecili zamontować? Myślałem na Arctic Cooling Fan 3TC, który jest dośc dobry, a przy okazji w miarę cichy. Przypuszczalnie chodziłby na najmniejszych obrotach, bo temp mam w śroku ok 26 stopni, czyli nie byłby zbyt głośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@BArt x

Załóż dwa Nexusy 80 mm 1800rpm i 17,6 dB!!!

Ja mam w budzie z przodu 80mm nawiew

z boku 80mm nawiew

z tyłu 120mm nawiew

Jeśli 120mm zmienię na wyciągający to temp na procku o 6 stopni w górę a na mosfetach 3 stopnie w górę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli moj wentyl w zasilaczu wdmuchuie powietrze, to lepiej zeby tylny wdmuchywal czy wydmuchiwal? ( jest to akasa crystal fan 80mm)

1372146[/snapback]

ziomek jak moze ci w wentylu jakis wiatrak wdmuchiwac powietrze!?! cieple !? ktore sie unosi do gory wiruje i wogole a ty to all ssasz zeby sie twoja zasilka zjebala? kolo nie znam sie pro na tym mozna by bylo jakos tam ten owiew zrobic zeby zimne wdmuchiwal , ale ze swoich doswiadczen radze ci go wyjac i np. 2 wydmuciach!ace ( 1 wystarczy bo 2 to bedzie powietrze tam bedzie taki chaos :< ze tylko psuc to bedzie )

----------------------------------------------------------------------------------------------

jezeli cos zle napisalem prosze mnie poprawic , i am only user -> after 1-2 years with books / FAQs -> hacker - after next 1-2 years with books and more FAQs -> profi-hacker :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ziomek jak moze ci w wentylu jakis wiatrak wdmuchiwac powietrze!?! cieple !? ktore sie unosi do gory wiruje i wogole a ty to all ssasz zeby sie twoja zasilka zjebala? kolo nie znam sie pro na tym mozna by bylo jakos tam ten owiew zrobic zeby zimne wdmuchiwal , ale ze swoich doswiadczen radze ci go wyjac i np. 2 wydmuciach!ace ( 1 wystarczy bo 2 to bedzie powietrze tam bedzie taki chaos :< ze tylko psuc to bedzie )

Po polsku umiesz? i kultury.... ech i to ze Szczecina :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi