Orgiusz Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) jak znajdziesz 60x60 ktory ma przeplyw 80x80 przy takim samym natezeniu i glosnosci dzwieku to droga wolna :wink: a na powaznie :arrow: co to za buda? slim czy jak?? to co wyzej. 60x60 ktora bedzie tak samo wydajna jak 80x80 wiaze sie ze sporymi db imo. edit: znalazlem sunona ktory imo jest ze specyfikacji nawet niezly... a 29db przy 32 m^3 / h imo jest bardzo ciekawe.... Edytowane 16 Lutego 2005 przez OrGiUsZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 29dB... hmmm.... dużo ciut (tak mnie się zdaje) Chybalepiej będzie bardziej inwazyjnie podejść do tej budy i wyciąc po całości... tylko na czym ten wentyl będzie się potem trzymał?? 8O :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Nie bierz tych wentyli!!! Mam takie dwa, chodza jak traktory. Nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 czyli tylko specyfikacja wygladala ladnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniksnk Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 u mnie dolorzenie samego papst'a z opisu na wylocie z tylu zmniejszylo temp idle z 49 do okolo 37.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Niedawno odkryłem, że moja buda ma miejsce na 2 wiatraki 80mm z tyłu. Co byście mi polecili zamontować? Myślałem na Arctic Cooling Fan 3TC, który jest dośc dobry, a przy okazji w miarę cichy. Przypuszczalnie chodziłby na najmniejszych obrotach, bo temp mam w śroku ok 26 stopni, czyli nie byłby zbyt głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 @BArt x Załóż dwa Nexusy 80 mm 1800rpm i 17,6 dB!!! Ja mam w budzie z przodu 80mm nawiew z boku 80mm nawiew z tyłu 120mm nawiew Jeśli 120mm zmienię na wyciągający to temp na procku o 6 stopni w górę a na mosfetach 3 stopnie w górę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 A to ciekawe.... czyli tylko wentylod zasiłki Ci wyciaga powietrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 @kazik2000 Dokładnie tylko ten :-) no i powietrze niezle mi dmucha koło nagrywarki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) jesli moj wentyl w zasilaczu wdmuchuie powietrze, to lepiej zebyten z tylu obudowy wdmuchywal czy wydmuchiwal? ( jest to akasa crystal fan 80mm) Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez abdul90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noneed Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 jesli moj wentyl w zasilaczu wdmuchuie powietrze, to lepiej zeby tylny wdmuchywal czy wydmuchiwal? ( jest to akasa crystal fan 80mm) 1372146[/snapback] ziomek jak moze ci w wentylu jakis wiatrak wdmuchiwac powietrze!?! cieple !? ktore sie unosi do gory wiruje i wogole a ty to all ssasz zeby sie twoja zasilka zjebala? kolo nie znam sie pro na tym mozna by bylo jakos tam ten owiew zrobic zeby zimne wdmuchiwal , ale ze swoich doswiadczen radze ci go wyjac i np. 2 wydmuciach!ace ( 1 wystarczy bo 2 to bedzie powietrze tam bedzie taki chaos :< ze tylko psuc to bedzie ) ---------------------------------------------------------------------------------------------- jezeli cos zle napisalem prosze mnie poprawic , i am only user -> after 1-2 years with books / FAQs -> hacker - after next 1-2 years with books and more FAQs -> profi-hacker :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 ziomek jak moze ci w wentylu jakis wiatrak wdmuchiwac powietrze!?! cieple !? ktore sie unosi do gory wiruje i wogole a ty to all ssasz zeby sie twoja zasilka zjebala? kolo nie znam sie pro na tym mozna by bylo jakos tam ten owiew zrobic zeby zimne wdmuchiwal , ale ze swoich doswiadczen radze ci go wyjac i np. 2 wydmuciach!ace ( 1 wystarczy bo 2 to bedzie powietrze tam bedzie taki chaos :< ze tylko psuc to bedzie ) Po polsku umiesz? i kultury.... ech i to ze Szczecina :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Ja w moim big towerku tez mam z tylu załamanie i miejsce na wentyla 60x60 :o Kupiłem na allegro takiego nowego za 4.50 i na 3200 obrotach jest bardzo cichy jak dla mnie a zawsze jest jakis obiego powietrza w budzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 3200 obrotach jest bardzo cichy jak dla mnie a zawsze jest jakis obiego powietrza w budzie :D 1374627[/snapback] przy 3200 cichy? 60x60 ? niewierzę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...