Skocz do zawartości
andriusza_pl

Temperatura Na Procku Pow 70

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie bo już nie wiem co robić!!!

Na moim P4 3Gh temepratura sięga już 75. Wczoraj był ode mnie post na temat mojego nowego wiatraka Gigabyte PCU-31SD.

Zastosowałem się do waszych rad tj:ponowna instalacja wiatraka przy mniejszej ilości pasty na różne już sposoby,lepsze dociśnięcie zapinek,wziąłem od kumpla nawet wydajniejsze wiatraki do obudowy i nic a nawet gorzej bo juz 75 stopni.

Może to być wina procka - uszkodził się czy jak? A jak to procek to czy wiecie czy mi go wymienią w ramach gwaracji na inny.A jak nie procek to od czego takie grzanie.Help !!!!!!!!

P4 3Gh Asus P4P800E-Deluxe 2x256 no name wiatrak Gigabyte PCU-31SD Mode comATX+350WGTF, Gainward 5900FX 2xWD 120 i 80 pasta termo Arctic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomóżcie bo już nie wiem co robić!!!

Na moim P4 3Gh temepratura sięga już 75. Wczoraj był ode mnie post na temat mojego nowego wiatraka Gigabyte PCU-31SD.

Zastosowałem się do waszych rad tj:ponowna instalacja wiatraka przy mniejszej ilości pasty na różne już sposoby,lepsze dociśnięcie zapinek,wziąłem od kumpla nawet wydajniejsze wiatraki do obudowy i nic a nawet gorzej bo juz 75 stopni.

Może to być wina procka - uszkodził się czy jak? A jak to procek to czy wiecie czy mi go wymienią w ramach gwaracji na inny.A jak nie procek to od czego takie grzanie.Help !!!!!!!!

P4 3Gh Asus P4P800E-Deluxe 2x256 no name wiatrak Gigabyte PCU-31SD Mode comATX+350WGTF, Gainward 5900FX 2xWD 120 i 80 pasta termo Arctic

1244322[/snapback]

Wgraj inny bios bo ten co masz aktualnie może pokazywać większą temperaturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro radiato r jest bardzo ciepły to znaczy że go za słobo chłodzisz. Dmuchając goracym na gorący radiator to nie pomożesz go schłodzić. Do P IV to przeba mieć TUNEL to raz. Dwa może postaraj się zwiekszyc przepływ powietrza poprzec ułożenie kabelków . Zwiększ obroty na wiatraczkach i zobacz czy daje to efekt. Ale i tak tunel to podstawa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi