andriusza_pl Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Pomóżcie bo już nie wiem co robić!!! Na moim P4 3Gh temepratura sięga już 75. Wczoraj był ode mnie post na temat mojego nowego wiatraka Gigabyte PCU-31SD. Zastosowałem się do waszych rad tj:ponowna instalacja wiatraka przy mniejszej ilości pasty na różne już sposoby,lepsze dociśnięcie zapinek,wziąłem od kumpla nawet wydajniejsze wiatraki do obudowy i nic a nawet gorzej bo juz 75 stopni. Może to być wina procka - uszkodził się czy jak? A jak to procek to czy wiecie czy mi go wymienią w ramach gwaracji na inny.A jak nie procek to od czego takie grzanie.Help !!!!!!!! P4 3Gh Asus P4P800E-Deluxe 2x256 no name wiatrak Gigabyte PCU-31SD Mode comATX+350WGTF, Gainward 5900FX 2xWD 120 i 80 pasta termo Arctic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Pomóżcie bo już nie wiem co robić!!! Na moim P4 3Gh temepratura sięga już 75. Wczoraj był ode mnie post na temat mojego nowego wiatraka Gigabyte PCU-31SD. Zastosowałem się do waszych rad tj:ponowna instalacja wiatraka przy mniejszej ilości pasty na różne już sposoby,lepsze dociśnięcie zapinek,wziąłem od kumpla nawet wydajniejsze wiatraki do obudowy i nic a nawet gorzej bo juz 75 stopni. Może to być wina procka - uszkodził się czy jak? A jak to procek to czy wiecie czy mi go wymienią w ramach gwaracji na inny.A jak nie procek to od czego takie grzanie.Help !!!!!!!! P4 3Gh Asus P4P800E-Deluxe 2x256 no name wiatrak Gigabyte PCU-31SD Mode comATX+350WGTF, Gainward 5900FX 2xWD 120 i 80 pasta termo Arctic 1244322[/snapback] Wgraj inny bios bo ten co masz aktualnie może pokazywać większą temperaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriusza_pl Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Dzięki za rady najpier spróbuje wgrac starszy bios teraz to aktualnie mam 1004 a jak to nie pomoże zostaje tylko wizyta w serwisie.dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 sprawdź palcem czy faktycznie masz 80*C Jeśli tak to szybko będzie parzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriusza_pl Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Organoleptycznie sprawdzałem i po 3 sek paec juz piecze czyli wg mnie temp jest ok 70 tak też wskazuje czjnik. Wymienią mi procka na inny(jest na gwaracji)?Wiem że P4 to nawet z 82 i więcej może pracować ale.................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Skoro radiato r jest bardzo ciepły to znaczy że go za słobo chłodzisz. Dmuchając goracym na gorący radiator to nie pomożesz go schłodzić. Do P IV to przeba mieć TUNEL to raz. Dwa może postaraj się zwiekszyc przepływ powietrza poprzec ułożenie kabelków . Zwiększ obroty na wiatraczkach i zobacz czy daje to efekt. Ale i tak tunel to podstawa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...