xav Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam mam Celeronka D320 ( 2,4 GHz FSB 533 L2: 256Kb) i ostatnio zakupiłem coolerka Volcano 7+, i po właczeniu na min obrotów procesor ma 46 stopni, o 1 st mniej niz przy orginalnym coolerku Intela :| z tego co zauwazyłem to miedź wogle sie nie nagrzewa a po właczeniu na max obrotów (6tyś ) temt spada o ok. 1st, i o co chodzi? może Pasta? już sam zwątpiłęm -_- pliz help, albo niech ktoś zarzuci jakąs rada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 No właśnie jak to jest z platformą p4 i pastą termoprzewodzącą :?: Na athlonach im mniej tym lepiej a tutaj :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 imo przy tych 46* czulbys cieplo radiatora. zalozyles za malo/za duzo pasty badz tez jest ona watpliwej jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) no jak procek pracuje na 100% obrotów to temp skacze do 60st a miedź jest lekko ciepłą <_< próbowałem dac mało, wiecej i podobne rezultaty :-| sam juz niewiem, może nierówno smarowene? a jaką paste byś polecił? sorka poprawka sprawdziem termometrem temp. miedzianych listków, 23 stopnie jak na temp procka 60st zdetko mało <_< Edytowane 30 Stycznia 2005 przez xav Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...