Sarenka Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Czy ktos sie bawil moze w usuwanie regulacji termicznej i zastepowanie jej reczna w AC PRO TC (takich, jak np. tu ->http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40528504). Czy tam siedzi po prostu termistor i zamiast niego mozna na chama podlaczyc potka czy jest to jakos bardziej skomplikowane? Ew. moze ma ktos wentyl i moze sonde multimetrem jakim pomierzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) tą regulacje termiczną kontroluje malutki, zielony czujniczek :) możesz go całkiem wylutować lub złączyć nóżki tego czunika. wtedy będzie chodził na max 3000obrotów. Edytowane 31 Stycznia 2005 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) tą regulacje termiczną kontroluje malutki, zielony czujniczek :) możesz go całkiem wylutować lub złączyć nużki tego czunika. wtedy będzie chodził na max 3000obrotów.Tez sie mie tak wydaje (i tak naprawde chodzi mi o to, by on sam sie krecil bez czujnika - regulacje juz mam zrobiona w zasilce), ale chcialbym uslyszec to od kogos, kto taki wentyl ma. Edytowane 30 Stycznia 2005 przez Sarenka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Ja wyrwałem to zielone i zlutowałem razem ścieżki z których wychodziły tego nóżki. Prościej się nie da tego opisać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) le chcialbym uslyszec to od kogos, kto taki wentyl maja posiadam taki wentylator z wylutowanym czujnikiem i jest ok ;) najlepiej złącz nóżki kabelkiem, jeśli okaże się za głośny zawsze będziesz mógł to cofnąc :) Edytowane 30 Stycznia 2005 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Ja też mam takie dwa i po wylutoawniu diod świetnie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Jeszcze krotkie pytanie o "FAN PRO TC" : Czy speedfanem mozna go zatrzymac zupelnie? I czy pokazuje w speedfanie temperature ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Nikt nie zna odpowiedzi na proste powyższe pytanie ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 w Speedfanie pokazuje obroty i można go wyłączyć o ile płyta obsługuje takowa regulację. Mój gigabyte obsługuje tylko 1 z 3 wiatraczków za pomocą speedfana (akurat procesorowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Czy ktos sie bawil moze w usuwanie regulacji termicznej i zastepowanie jej reczna w AC PRO TC (takich, jak np. tu ->http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40528504). Czy tam siedzi po prostu termistor i zamiast niego mozna na chama podlaczyc potka czy jest to jakos bardziej skomplikowane? Ew. moze ma ktos wentyl i moze sonde multimetrem jakim pomierzyc? 1244980[/snapback] Mam dwa takie w budzie. Wyrwałem termistor - w to miejsce podłączyłem potencjometr (chyba 20 KOm) - i teraz mam regulację ręczną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnn666 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 podobnie jak poprzednik mam potencjometr zamiast tego zielonego gowna (4,7 kOhm) jak chcesz byc bardzo dokladny to sprawdz ile ma ten termistor (czy cokolwiek to jest) omomierzem i kup potencjometr do 2xzmierzona_wartosc, zwarcie kabelkow tez moze pomoc, ale moze byc glosno. z wlasnych doswiadczen wiem jeszcze ze przy zwarciu termistora?? i probie wstawienia wlasnego sterowania szeregowo do bowodu daje sknocone rezultaty :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) mi ten wiatrak strasznie wyje jak w obodowie robi sie cieplo:\ no moze nie wyje ale juz zaczyna byc slyszalny:( a najprostrzy sposob to tak jak wyzej pisali wyrwanie tego zielonego i zwarcie nozek;) tylko jak niemasz potencjometra to poziom halasu 2x db:) Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Cherry_Coke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...