Skocz do zawartości
Sarenka

Ac Pro Tc Przerobiony Na Nie Tc

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos sie bawil moze w usuwanie regulacji termicznej i zastepowanie jej reczna w AC PRO TC (takich, jak np. tu ->http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40528504). Czy tam siedzi po prostu termistor i zamiast niego mozna na chama podlaczyc potka czy jest to jakos bardziej skomplikowane? Ew. moze ma ktos wentyl i moze sonde multimetrem jakim pomierzyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tą regulacje termiczną kontroluje malutki, zielony czujniczek :) możesz go całkiem wylutować lub złączyć nóżki tego czunika. wtedy będzie chodził na max 3000obrotów.

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tą regulacje termiczną kontroluje malutki, zielony czujniczek :) możesz go całkiem wylutować lub złączyć nużki tego czunika. wtedy będzie chodził na max 3000obrotów.

Tez sie mie tak wydaje (i tak naprawde chodzi mi o to, by on sam sie krecil bez czujnika - regulacje juz mam zrobiona w zasilce), ale chcialbym uslyszec to od kogos, kto taki wentyl ma. Edytowane przez Sarenka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

le chcialbym uslyszec to od kogos, kto taki wentyl ma

ja posiadam taki wentylator z wylutowanym czujnikiem i jest ok ;) najlepiej złącz nóżki kabelkiem, jeśli okaże się za głośny zawsze będziesz mógł to cofnąc :) Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos sie bawil moze w usuwanie regulacji termicznej i zastepowanie jej reczna w AC PRO TC (takich, jak np. tu ->http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40528504). Czy tam siedzi po prostu termistor i zamiast niego mozna na chama podlaczyc potka czy jest to jakos bardziej skomplikowane? Ew. moze ma ktos wentyl i moze sonde multimetrem jakim pomierzyc?

1244980[/snapback]

Mam dwa takie w budzie.

Wyrwałem termistor - w to miejsce podłączyłem potencjometr (chyba 20 KOm) - i teraz mam regulację ręczną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobnie jak poprzednik mam potencjometr zamiast tego zielonego gowna (4,7 kOhm)

jak chcesz byc bardzo dokladny to sprawdz ile ma ten termistor (czy cokolwiek to jest) omomierzem i kup potencjometr do 2xzmierzona_wartosc, zwarcie kabelkow tez moze pomoc, ale moze byc glosno. z wlasnych doswiadczen wiem jeszcze ze przy zwarciu termistora?? i probie wstawienia wlasnego sterowania szeregowo do bowodu daje sknocone rezultaty :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Cherry_Coke

mi ten wiatrak strasznie wyje jak w obodowie robi sie cieplo:\ no moze nie wyje ale juz zaczyna byc slyszalny:( a najprostrzy sposob to tak jak wyzej pisali wyrwanie tego zielonego i zwarcie nozek;) tylko jak niemasz potencjometra to poziom halasu 2x db:)

Edytowane przez Cherry_Coke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi