spiryt Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Wlasciwie podiolem decyzje i mam nadzieje ze wlasciwa o kupnie takowych komponentow do nowego kompa. BOARD - Gigabyte GA-7VAXP (KT400) (ma dobre recenzje i ladnie wyglada) CPU - AMD Athlon XP 2000+ RAM - DDR 512MB PC333 C2.5 KINGSTON Wentyl - COOLER MASTER DP5-7H53F-OL (podobno cichy i odpowiednio schodzi procka) Starocie co pozostaja (z braku kaski) ze starego kompa to VGA ASUS GF256DDR, obudowa noname 300W, dzwiek Hercules Fortissimo II, jakis HDD i CD-ROM. Mam pytanko, czy macie jakies sugestie do ewentualnej zmiany komponentow. Calosc ma dzialac dlugo i szczesliwie. Podkrecac raczej nie bende (narazie), a jesli to tak symbolicznie, tak dla sportu. Zalezy mi na ciszy, stabilnosci ... no i szybkosci oczywiscie :) Za nowe elenty trza mi bedzie wyskrobac prawie 1900 zlociszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Wlasciwie podiolem decyzje i mam nadzieje ze wlasciwa o kupnie takowych komponentow do nowego kompa. BOARD - Gigabyte GA-7VAXP (KT400) (ma dobre recenzje i ladnie wyglada) CPU - AMD Athlon XP 2000+ RAM - DDR 512MB PC333 C2.5 KINGSTON Wentyl - COOLER MASTER DP5-7H53F-OL (podobno cichy i odpowiednio schodzi procka) Starocie co pozostaja (z braku kaski) ze starego kompa to VGA ASUS GF256DDR, obudowa noname 300W, dzwiek Hercules Fortissimo II, jakis HDD i CD-ROM. Mam pytanko, czy macie jakies sugestie do ewentualnej zmiany komponentow. Calosc ma dzialac dlugo i szczesliwie. Podkrecac raczej nie bende (narazie), a jesli to tak symbolicznie, tak dla sportu. Zalezy mi na ciszy, stabilnosci ... no i szybkosci oczywiscie :) Za nowe elenty trza mi bedzie wyskrobac prawie 1900 zlociszy. No nieiwem jak ci zalezy na szybkosci to ja bym jednak wzial nieco tansza plyte z wbudowanym audio pamiatki jkaies noname bo i tak o/c niebedzie procka bym zost i opchnol karte graf i dzwiekowa i qpil jkaiegos r9000 albo inna . Wtedy poczujesz roznice we wszystkim a nie tylko w kompresowaniu plikow.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Wlasciwie podiolem decyzje i mam nadzieje ze wlasciwa o kupnie takowych komponentow do nowego kompa. BOARD - Gigabyte GA-7VAXP (KT400) (ma dobre recenzje i ladnie wyglada) CPU - AMD Athlon XP 2000+ RAM - DDR 512MB PC333 C2.5 KINGSTON Wentyl - COOLER MASTER DP5-7H53F-OL (podobno cichy i odpowiednio schodzi procka) Starocie co pozostaja (z braku kaski) ze starego kompa to VGA ASUS GF256DDR, obudowa noname 300W, dzwiek Hercules Fortissimo II, jakis HDD i CD-ROM. Mam pytanko, czy macie jakies sugestie do ewentualnej zmiany komponentow. Calosc ma dzialac dlugo i szczesliwie. Podkrecac raczej nie bende (narazie), a jesli to tak symbolicznie, tak dla sportu. Zalezy mi na ciszy, stabilnosci ... no i szybkosci oczywiscie :) Za nowe elenty trza mi bedzie wyskrobac prawie 1900 zlociszy. hmm ja zamiast 2000+ wzialbym 1700+ albo nawet 1600+ i zmienil dodatkowo grafe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Wlasnie myslalem nad wolniejszym prockiem. Przy 1700+ to bedzie jakos 150 zl taniej, tylko czy ten wentylator wtedy wyrobi przy podkrecaniu. Zaoszczedzone 150 zl zalilo by nowa VGA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Wlasnie myslalem nad wolniejszym prockiem. Przy 1700+ to bedzie jakos 150 zl taniej, tylko czy ten wentylator wtedy wyrobi przy podkrecaniu. Zaoszczedzone 150 zl zalilo by nowa VGA. moja rada: kup 1600+ do tego titana (za 30pln) + gf3 lub r9000pro lub r8500LE(w zaleznosci ile kasy masz) bo przy takiej ilosci ramu i dobrej karcie ten procek nie podkrecony nawet na razie wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Ja napoczątku wakacji kupiłem gf4ti4200 gainwarda [konfig poniżej] i teraz kupiłem[przez internet] nową pł.główną, porca i pamięć [wszystko za 1181 zeta] konfigu poniżej i jestem bardzo zadowolony :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 W jakim sklepie jesli mozna wiedziec ? Planuje kupic wysylkowo i nowy adres jest dla mnie bardzo cenny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Zobacz cennik na www.popland.pl tam mają naprawdę tanio (ten Gigabyte np. 559zł!). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 W jakim sklepie jesli mozna wiedziec ? Planuje kupic wysylkowo i nowy adres jest dla mnie bardzo cenny. Ja kupiłem w sirius.pl :D [grafę też u nich kupiłem] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...