Skocz do zawartości
spiryt

Kupuje nowego kompa - co o tym myslicie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasciwie podiolem decyzje i mam nadzieje ze wlasciwa o kupnie takowych komponentow do nowego kompa.

BOARD - Gigabyte GA-7VAXP (KT400) (ma dobre recenzje i ladnie wyglada)

CPU - AMD Athlon XP 2000+

RAM - DDR 512MB PC333 C2.5 KINGSTON

Wentyl - COOLER MASTER DP5-7H53F-OL (podobno cichy i odpowiednio schodzi procka)

Starocie co pozostaja (z braku kaski) ze starego kompa to VGA ASUS GF256DDR, obudowa noname 300W, dzwiek Hercules Fortissimo II, jakis HDD i CD-ROM.

Mam pytanko, czy macie jakies sugestie do ewentualnej zmiany komponentow. Calosc ma dzialac dlugo i szczesliwie. Podkrecac raczej nie bende (narazie), a jesli to tak symbolicznie, tak dla sportu. Zalezy mi na ciszy, stabilnosci ... no i szybkosci oczywiscie :)

Za nowe elenty trza mi bedzie wyskrobac prawie 1900 zlociszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasciwie podiolem decyzje i mam nadzieje ze wlasciwa o kupnie takowych komponentow do nowego kompa. 

BOARD - Gigabyte GA-7VAXP (KT400)  (ma dobre recenzje i ladnie wyglada)

RAM - DDR 512MB PC333 C2.5  KINGSTON 

Wentyl - COOLER MASTER DP5-7H53F-OL  (podobno cichy i odpowiednio schodzi procka)

Starocie co pozostaja (z braku kaski) ze starego kompa to VGA ASUS GF256DDR, obudowa noname 300W, dzwiek Hercules Fortissimo II,  jakis HDD i CD-ROM.

Mam pytanko, czy macie jakies sugestie do ewentualnej zmiany komponentow. Calosc ma dzialac dlugo i szczesliwie. Podkrecac raczej nie bende (narazie), a jesli to tak symbolicznie, tak dla sportu. Zalezy mi na ciszy, stabilnosci ... no i szybkosci oczywiscie :)

No nieiwem jak ci zalezy na szybkosci to ja bym jednak wzial nieco tansza plyte z wbudowanym audio pamiatki jkaies noname bo i tak o/c niebedzie procka bym zost i opchnol karte graf i dzwiekowa i qpil jkaiegos r9000 albo inna . Wtedy poczujesz roznice we wszystkim a nie tylko w kompresowaniu plikow....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BOARD - Gigabyte GA-7VAXP (KT400)  (ma dobre recenzje i ladnie wyglada)

RAM - DDR 512MB PC333 C2.5  KINGSTON 

Wentyl - COOLER MASTER DP5-7H53F-OL  (podobno cichy i odpowiednio schodzi procka)

Starocie co pozostaja (z braku kaski) ze starego kompa to VGA ASUS GF256DDR, obudowa noname 300W, dzwiek Hercules Fortissimo II,  jakis HDD i CD-ROM.

hmm ja zamiast 2000+ wzialbym 1700+ albo nawet 1600+ i zmienil dodatkowo grafe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie myslalem nad wolniejszym prockiem.  Przy 1700+ to bedzie jakos 150 zl taniej, tylko czy ten wentylator wtedy wyrobi przy podkrecaniu.  Zaoszczedzone 150 zl zalilo by nowa VGA.

moja rada: kup 1600+ do tego titana (za 30pln) + gf3 lub r9000pro lub r8500LE(w zaleznosci ile kasy masz) bo przy takiej ilosci ramu i dobrej karcie ten procek nie podkrecony nawet na razie wystarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...