Skocz do zawartości
mmarek

Napisy Do Vplayera

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżta oświecić ciemnotę. Problem jest taki, że w momencie oglądania divx-a automatycznie wyświetlają się napisy bez polskich czcionek (irrrytacja). Próbowałem coś kombinować w ustawieniach, preferencjach, ale to nic nie daje. Na interfejsie programu nie włącza się nawet podświetlenie załadowanego TXT do programu, a gdy włączałem plik z TXT w pl to niestety w tym przypadku wyświetlały się dwa napisy, przy czym tego automatycznie wgranego nie można nawet modyfikować przy pomocy interfejsu playera (WMP v.10 i wykorzystuję vplayera 6e oraz All playera, przy w miarę aktualizowanych kodekach). Pomocy !!!!!!! sorki wtrąciłem nie do tego tematu :-P

Edytowane przez Sikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie zainstalowales kodeki z jakims pluginem ktory z automatu odtwarrza napisy

z tym ze nie ma polskiej czcionki.

Chyba w klitach bylo cos takiego jesli sie instalowalo full.

Proponuje odinstalowaci zainstalwac tylko same kodeki bez dodatkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ze uzywasz klitow wiec tam jest cos takiego:

DirectVobSub (vsfilter) a tu opis ze Start>programy>klite>information>about

"DirectVobSub is a tool for displaying subtitles. Your subtitle file should have the same filename as your video file (for example Movie.avi and Movie.sub) and should be in the same folder as your video file. Then the subtitles will automatically be displayed in most players."

widze ze sie nie chce nawet poszukac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej QNZ załączniki mi osobiście bardzo się podobają, czy jest w tym cos dziwnego , że chcę podzielić się tym z innymi. Czy jest to tutaj zabronione. Jak widzę sam dokleiłeś sobie conieco więc bracie nie bądz jak pies ogrodnika.

Dzieki KapitaN za rady. Muszę przyznać , że nie korzystałem do tej pory z tego programu. ale znalazłem przyczynę występowania zjawiska. Po zainstalowaniu ostatnich kodeków w momencie projekcji na pasku pojawia się aktywana ikona wykorzystywanych programów ( chyba "Gf 400") gdzie jedną z możliwości zaznaczoną z automatu jest włącz napisy. Po odznaczeniu wreszcie pozbyłem się problemu występowania niechcianych napisów.

Edytowane przez mmarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi