vangug Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Witam Mam taki mały problemik. Miałem płytę DVD na której były 3 pliki z danymi video. Płytkę musiałem szybko oddać więc skopiowałem co tam na niej było. Tzn. tylko w jednym folderze były 3 pliki video - 3 części filmu. Jak się wrzyciło do DVD playera to ładnie szło wszystko jedno po drugim, bez rzadnej przerwy. Użyłem AutoGordianKnot do tych plików. I otrzymałem 3 pliki .avi 2 po 290 mb i jeden 120 mb . Tak chciałem - żeby się to na 1 CD smieściło. Jakość wyszła super [XVID codec] i w ogóle jest OK. Tylko jak mam to zrobić żeby nie było trzech osobnych plików , ale jeden ? :mur: Jest jakiś prosty programik do sklejania w całość ? :unsure: Niestety dodam że każda część jest w innej rozdzielczośći: 01.avi 352x272 296 798 KB 02.avi 464x352 296 712 KB 03.avi 528x400 122 878 KB Coś słyszałem o formacie m2v czy cuś w tym stylu, ale nie wiem z czym się to je. Czekam na sugestie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) poszukaj moze jakiegos avi joinera :) przy takich samych parametrach to nie byloby problemu ale... przegladnij download cdrinfo.pl na pewno znajdziesz :) moze tutaj: http://www.cdrinfo.pl/software/strona.php?page=VCD-Edytory Edytowane 1 Lutego 2005 przez Mintai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vangug Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Dzięki za info ale chciałbym jakieś konkretne przykłady programów i co najważniejsze sprawdzone przez kogoś. Miał ktos taki problem i poradził sobie ? Nie będę eksperymentował bo obróbka wideao trochę trwa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 VirtualDub! http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%C5%82...%C3%B3w+avi&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Jest taki program Virtual Dub ,jak ktos wyzej napisal, bardzo fajnie skleja pliki, sam na nim pracowalem i go polecam. Edytowane 1 Lutego 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Jak nie macie pojęcia o możliwościach Virtual Dub'a to o nim nie piszcie. VD odpada na starcie z racji tego że masz każdą część w innej rozdzielczyści. Program potrafi jedynie połączyć pliki o identycznej rozdzielczości i identycznym FPS, nie połączy na przykład plików z których jeden ma 24FPS a drugi 23,998FPS, Możesz najwyżej go użyć by znormalizować wszystkie pliki do żądanego formatu i FSP, ale kolejne kompresje i dekompresje zawsze pogarszaja jakość. Może wystarczy ci Vplayer i playlista ? No chyba że jest to materiał PL to starczy sama playlista z Media playera. Zawsze to coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...