Skocz do zawartości
vangug

Jak Połączyć 3 Klipy .avi W Jeden ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki mały problemik.

Miałem płytę DVD na której były 3 pliki z danymi video.

Płytkę musiałem szybko oddać więc skopiowałem co tam na niej było.

Tzn. tylko w jednym folderze były 3 pliki video - 3 części filmu.

Jak się wrzyciło do DVD playera to ładnie szło wszystko jedno po drugim, bez rzadnej przerwy.

Użyłem AutoGordianKnot do tych plików. I otrzymałem 3 pliki .avi 2 po 290 mb i jeden 120 mb . Tak chciałem - żeby się to na 1 CD smieściło.

Jakość wyszła super [XVID codec] i w ogóle jest OK.

Tylko jak mam to zrobić żeby nie było trzech osobnych plików , ale jeden ? :mur:

Jest jakiś prosty programik do sklejania w całość ? :unsure:

Niestety dodam że każda część jest w innej rozdzielczośći:

01.avi 352x272 296 798 KB

02.avi 464x352 296 712 KB

03.avi 528x400 122 878 KB

Coś słyszałem o formacie m2v czy cuś w tym stylu, ale nie wiem z czym się to je.

Czekam na sugestie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info ale chciałbym jakieś konkretne przykłady programów i co najważniejsze

sprawdzone przez kogoś. Miał ktos taki problem i poradził sobie ?

Nie będę eksperymentował bo obróbka wideao trochę trwa ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie macie pojęcia o możliwościach Virtual Dub'a to o nim nie piszcie. VD odpada na starcie z racji tego że masz każdą część w innej rozdzielczyści. Program potrafi jedynie połączyć pliki o identycznej rozdzielczości i identycznym FPS, nie połączy na przykład plików z których jeden ma 24FPS a drugi 23,998FPS, Możesz najwyżej go użyć by znormalizować wszystkie pliki do żądanego formatu i FSP, ale kolejne kompresje i dekompresje zawsze pogarszaja jakość. Może wystarczy ci Vplayer i playlista ? No chyba że jest to materiał PL to starczy sama playlista z Media playera. Zawsze to coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi