flodins Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Widziałem podobny blok na forum i nim się po części sugerowałem ale nie jest to zerznięty projekt. Wymiary na rysynku więc nie będę podawał. Jak widać finy zostana wykonane z osobnej kostki 10x20x30mm wysokie 7mm czyli 3 mm nie ruszonej miedzi nad rdzeniem ich struktura nie będzie dokładnie taka jak na rysynku tam tylko do celów poglądowych zastosowałem deseń więć nie było mowy o ułożeniu lini co 1 mm w konstrukcji finy maja mieć 0,5-1,2 mm z odstepami 1-1,2 mm Jeszcze mzoe wytłumacze te pułkola. Jak mozna wywnioskować z rysynku są to otwory do głębokośći 5 mm(nie na wylot!) a następnie wyciętyu prostokącik na kostke z finami dzięki czemu powstaje "pułeczka" z ktorej woda popłynie w 1/2 średnicy węza wzdłuż finów a druga połowa wpadać będzie prosto na piny pod kątem 90* Prosze pytać jeżeli coś jeszcze pozostaje niejasne. Myślę że ten projekt jest bardziej ambitny od poprzedniego. P.S. Top z plexi(w tej fazie projektu to i tak bez znaczenia) Proszę o opinię:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Gdzeiś widzałem zdjecia takiego bloku... więc nic nowego nie wymyśliłeś... Tylko kto to robił? Don't remember... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ale sam-co z tego ze ktos to wczesniej wymyślił. Jak w poprzednim projekcie chodzi mi o trudności ew. uwagi odnośnie procesu produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 najlepiej jakbyś przeanalizował dokładnie 2 wątki Mechlina oraz zagadał do niego, on się "specjalizuje" w "składaniu" bloczków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Analizowałem jego konstrukcje i wiele innych ale niegdzie nie znalazłem mojego "patentu"- "pułeczki" - jeżeli wogole mozna to nazwać jakąś innowacją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Analizowałem jego konstrukcje i wiele innych ale niegdzie nie znalazłem mojego "patentu"- "pułeczki" - jeżeli wogole mozna to nazwać jakąś innowacją 1251318[/snapback] Ha! bo nie analizowales jeszcze mojego bloczku B) Fotki web cam wiec niewiel widac, ale jak sie przyjrzysz jest poleczka na plexe 4mm sluzaca jako spreyer ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 na twoim bloku widać dokładnie ze woda wpada całą średnica króćca na finy, jakoś nie widze "twojej pułeczki":P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) na twoim bloku widać dokładnie ze woda wpada całą średnica króćca na finy, jakoś nie widze "twojej pułeczki":P 1252809[/snapback] No wlasnie nie, wpadala by jak by nie bylo miedzy finami a topem sprayera, ktory wlasnie opary jest o polke :mrgreen: mam nadzieje ze na fotce ponizej widac to mniej wiecej - jest on na glebokosc 4mm odwrotnie niz u Ciebie (efekt oczywiscie nie jest ten sam, bo byla tylko do osadzenia sprayera ale jest) ;] Edytowane 2 Lutego 2005 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Teraz żeczywiście widać, ale ta wynika z innej potrzeby niz u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...