Skocz do zawartości
flodins

Projekt Bloku - Wersja Mniej Ekeonomiczna

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem podobny blok na forum i nim się po części sugerowałem ale nie jest to zerznięty projekt.

Wymiary na rysynku więc nie będę podawał.

Jak widać finy zostana wykonane z osobnej kostki 10x20x30mm wysokie 7mm czyli 3 mm nie ruszonej miedzi nad rdzeniem

ich struktura nie będzie dokładnie taka jak na rysynku tam tylko do celów poglądowych zastosowałem deseń więć nie było mowy o ułożeniu lini co 1 mm

w konstrukcji finy maja mieć 0,5-1,2 mm z odstepami 1-1,2 mm

Jeszcze mzoe wytłumacze te pułkola.

Jak mozna wywnioskować z rysynku są to otwory do głębokośći 5 mm(nie na wylot!) a następnie wyciętyu prostokącik na kostke z finami dzięki czemu powstaje "pułeczka" z ktorej woda popłynie w 1/2 średnicy węza wzdłuż finów a druga połowa wpadać będzie prosto na piny pod kątem 90*

Prosze pytać jeżeli coś jeszcze pozostaje niejasne.

Myślę że ten projekt jest bardziej ambitny od poprzedniego.

P.S. Top z plexi(w tej fazie projektu to i tak bez znaczenia)

Proszę o opinię:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analizowałem jego konstrukcje i wiele innych ale niegdzie nie znalazłem mojego "patentu"- "pułeczki" - jeżeli wogole mozna to nazwać jakąś innowacją

1251318[/snapback]

Ha! bo nie analizowales jeszcze mojego bloczku B)

Fotki web cam wiec niewiel widac, ale jak sie przyjrzysz jest poleczka na plexe 4mm sluzaca jako spreyer ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na twoim bloku widać dokładnie ze woda wpada całą średnica króćca na finy, jakoś nie widze "twojej pułeczki":P

1252809[/snapback]

No wlasnie nie, wpadala by jak by nie bylo miedzy finami a topem sprayera, ktory wlasnie opary jest o polke :mrgreen: mam nadzieje ze na fotce ponizej widac to mniej wiecej - jest on na glebokosc 4mm odwrotnie niz u Ciebie (efekt oczywiscie nie jest ten sam, bo byla tylko do osadzenia sprayera ale jest) ;]

Dołączona grafika

Edytowane przez cvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi