devaluator Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Odkąd chodzę po necie wszędzie widzę bloki do AMD. Niestety zapaleńcy INTELa nie tryskają entuzjazmem na hasło "chłodzenie cieczą". Ja jestem jednym z nielicznych, którzy postawili na ciszę na platformie INTELa. Moja średnica węży to 10/12 Blok na NB kupiłem na allegro i jestem z niego zadowolony. Ból mi jednak serce ściska, gdyż na procesorze zmuzony byłem zastosować blok na proc f-my CPC. Zastosowałem kombinację alpejską i 2 bloki (CPU & NB) połączone szeregowo jakoś się trzymająi nic spod tego CPC nie leci. Temperatura proca w stresie to 42`C. Nagrzewnica od Fiata 125P i 12cm śmigło. Może ktoś ma pomysł jak przystosować blok pod AMD do zapinki 478? w końcu, jeśli blok przykryje swoją podstawą cały procesor to powinno być ok... jak sądzę. I proszę, nie pastwcie się nademną za to CPC, wtedy nic innego mi w ręce nie wpadło. I wiem oczywiście że całość się dusi przez te słomki w bloku... dlatego poszukuję czegoś normalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Hmm pewnie cos w stylu Cristala/prisona daloby fajnie rade.. :) wieksza powierzchnia odbierania ciepla czy jak to sie nazywa ;-) Crystali ma wyjsc nowy rev z tego co gdzies tu czytalem, a po prisony to do kolegi Kynka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 możesz spróbować tego: http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name=aisak2 rozejżyj się jeszcze na www.bloki.pl, może tam coś znajdziesz dla siebie, chyba w większości blokach są zapinki na P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...