DeathBlood Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Mam problem, sciagnalem film, zajmuje ok 700 mb. Ale jak go prubuje odtworzyc to dziala mi on ale tylko do 17 min (tak jak by to byl juz caly film). Pomozcie bo nie wiem co zrobic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 u mnie pomaga przewiniecie o iles tam sekund. nie wytlumacze ci dlaczego tak sie dzieje ale u mnie chodzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Pewnie ściągnąłeś fake'a i to JEST CAŁY film :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) a ja sciągnąłem sobie LOTR 3, jest to plik mov jak go otwieram w normalnych progsach typu bestplayer, vplayer lub subeditplayer to mi go odtwarza z rozdziałką 719x536 (chyba) ... a obciązenie procesora z tego złomu z 850 Mhz starym athlonem oscyluje w rejonie 95% ... :) w dodatku obcina mi pół filmu, więcej z prawej strony jak patrzę a mniej z lewej .... wogule format przypomina mi wtedy trochę telewizor 4:3 ... ale jak odtwarzam dedykowanym do movów quicktajmem albo quicktajmem alternative to mi zaczyna odtwarzac zupełnie inny obraz - dokładnie rozdziałka pozioma zmienia się prawie 2x do ponad 1000 punktów i formatu 16:9 - z tego co rozumiem to musi byc plik HDTV bo nawet jego objętośc na to wskazuje: odtwarzajnie zwykłymi playerami pokazuje 3 pliki po około 700MB odtwarzanie quicktajmem pokazuje 1 plik ok 2GB (w explorerze widać 3 pliki) rozumiem, że ta maszyna słabsza z podpisu poprostu nie radzi sobie z HDTV? poprostu odtwarzanie jej w wysokiej rozdziałce powoduje zatykanie sięi stawanie obrazu, przerwy i przeskoki różne, zanikanie dźwięku .... a ta solniejsza maszyna radzi sobie doskonale - wszystko odtwarza w zwiększonej rozdziałce :) mam pytania w związku z tym: a) czy zwykłe playery nie radzą sobie z HDTV dlatego odtwarzają wszystko w mniejszej rozdziałce? B) czy plik można tak zakodować, zeby w zależności od wydajności sprzętu i użytego odtwarzacza raz (na słabym sprzęcie i nieoptymalizowanym odtwarzaczu) odtwarzałą sięgorsza jakosc ale mniej obciążająca sprzet a na silniejszym sprzęcie i odpowednim playerze lepsza jakosć ??? c) czemu Quick time nie obcina mi boków i daje obraz 16:9 a zwykłe playery 4:3? i nie myślcie, ze tu chodzi o moje własne ustawienia odtwarzania bo nie mam komputera od 2 miesiecy i raczej wiem jak odtwarzać filmy :) wymuszenie w zwykłych playerach formatu 16:9 powoduje po prost uzniekształcenie wyświetlanego obrazu przez deformacje ludzi i przedmiorów (rozciągniecie) nic więcej :) P.S. jakość odtwarzania tego pliku (z uwagi na dwa razy większa rozdziałkę poziomą i inny format) przez Quick tajma jest poprostu porażajaca :) jak dla mnie sporo lepsza od zwykłego DVD Edytowane 3 Lutego 2005 przez Mr_Gizmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 A co to jest to HDTV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 A co to jest to HDTV? 1255817[/snapback] High Definition Television Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Spróbuj otworzyć ten film programem VLC player. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 ja sie pytalem o to o co sie pytalem bo rodzice chcieli obejrzec 3 czesc LOTR ... cóż, temat nieaktualny - jedynie jako ciekawostka :) kupilem im wszystkie czesci LOTR na DVD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathBlood Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 No ale przewijanie mi nic nie daje (chyba fake:() Staralem sie go DIVfix ale naprawilo mi tylko to ze moge go odtworzyc subeditem ale nadal tylko 17 min :( no coz jak pech to pech :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...