--Noe-- Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 WITAM Mam pytanko. Kupiłem sobie niedawno karte dźwiękową SB Live! 24bit. I niewiem czy ona jest przeczyną, ale mam wrarzenie że przed jej instalacją gry takie jak Call of Duty mi się nie przycinały, a teraz widze szarpnięcia. Aha mam włączony dźwięk przestrzenny EAX3, zmieniałem na EAX2 i EAX1 lecz w niczym to nie pomogło. Mam następujący komputer: AMD DURON 1300, 256MB SDRAM :-| , Gf MX 32MB 400, SB live! 24bit i zestaw głośników 5.1 Creative. Jeszcze jedno pytanko, czy SB Live! 24bit może odtwarzać wszystkie dźwięki w technologii EAX? Jak nie to które, i czy gry zacinają mi się przez tą właśnie karte i jakie są do niej najlepsze sterowniki? Za wszystkie podpowiedzi bcaarrddzzoo dziękuję!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 --Noe-- napisał(a): WITAM Mam pytanko. Kupiłem sobie niedawno karte dźwiękową SB Live! 24bit. I niewiem czy ona jest przeczyną, ale mam wrarzenie że przed jej instalacją gry takie jak Call of Duty mi się nie przycinały, a teraz widze szarpnięcia. Aha mam włączony dźwięk przestrzenny EAX3, zmieniałem na EAX2 i EAX1 lecz w niczym to nie pomogło. Mam następujący komputer: AMD DURON 1300, 256MB SDRAM :-| , Gf MX 32MB 400, SB live! 24bit i zestaw głośników 5.1 Creative. Jeszcze jedno pytanko, czy SB Live! 24bit może odtwarzać wszystkie dźwięki w technologii EAX? Jak nie to które, i czy gry zacinają mi się przez tą właśnie karte i jakie są do niej najlepsze sterowniki? Za wszystkie podpowiedzi bcaarrddzzoo dziękuję!! :D 1255123[/snapback] wylacz eax.... albo zainstaluj kx project Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Tak, spowalnia z powodu EAX, spróbuj to jakoś wyłączyć. (Trzeba było kupić live'a 5.1 i by nie było problemu). W live 24b. efekty EAX mocno obciążają procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kania Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Neo czy już wiesz może jak wyłączyć EAX? I w jaki sposób zmieniałeś EAX3 na EAX2 i 1?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...