00Piotrek00 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Niedawno kupilem LCD samsung 710T, podłączyłem go go mojej karty winfast gf 5700tdh przez wyjscie cyfrowe, no i pojawil się problem : karta nie daje sięustawić na pracę z więcej niż 60Hz , na analogu i tym samym wyswietlaczu jest ok, na karcie r8500 chodzi bez zarzutu? mam nowe stery, nie wiem co może być przyczyną , jeśli ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Bo DVI to wlasnie 60Hz. jezeli na innej karcie pokazuje ci wiecej,to jest to przeklamanie systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter_mason Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 to nie przeklamanie na monitorze w jego menu pojawia sie 70Hz lub wiecej zalezy ile ustawie tylko nie ma moim gf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Ja trwam przy swoim (DVI=60Hz - tez tak mam),ale nawet jezeli sie myle,to i tak dla LCD 60 czy 75Hz nie robi roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 w porzo ustalmy wiec cos innego : czy jesli karta nie wyciaga >60Hz na dvi to jest to jakis powod do reklamaji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Nie. 60Hz to jest standardowa czestotliwosc odswiezania dla ekranow LCD (rowniez podlaczonych przez zlacze analogowe!). Musisz pamietac, ze odswiezanie w LCD to cos zupelnie innego niz odswiezanie w CRT (czyli tradycyjnych monitorach). I o ile 60Hz na CRT to jest koszmar i psucie oczu, to na LCD przy tej czestotliwosci bedziesz mial obraz stabilny jak skala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Wydaje mi sie,ze na analogu odswiezanie LCD to 75Hz. Zreszta taka czestotliwosc podaje kazdy producent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Mozliwe. Nie wiem, nie sprawdzalem :) Co nie zmienia faktu, ze 60Hz jest jak najbardziej akceptowalna wartoscia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ok 60HZ , ale dlaczgo KARTA nie pozwala na wiecej? w strerach ustyawione, grzebalem tez innym softem , zmienialem z poziomu rejestru i nic a na karcie ati8500 chodzi nie wiem czy toak jest na innych5700 czy to tylko wina mojej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...