Gość trooky Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 :-P MAM PROBLEM mam w komputerze 6 wiatraczków 1.na procku 2.na dyskach 1.na karcei graficznej 2. do obudowy i własnie z tymi ostatnimi mam problem bo strasznie wprowadzają obudowe w drgania i hałasują przez to. podkladki do pochłaniania drgan kosztuja okolo 20zł na wiatrak a u mnie aktualnie brak funduszy. Czy zna ktoś jakiś inny sposób na ten problem?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Ustawić na 5V... Przeczytaj.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 znajdz stara dedke potnij na male kwaraciki, zrob otworki i voilá masz podkladki :wink: nie wiem jak z korkiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 kup kontroler obrotów pentagrama za 9 zł albo 2 i zmniejszaj obroty proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 możesz zamontować te wiatraki na gumowych kołkach, które pochłaniają drgania. Komplet takich kołków kosztuje coś około 5 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trooky Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 dzieki za odpowiedzi , juz od dzisiaj zaczne szukać jakisz kontrolerów obrotów na allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Zwalnianie obrotów = mniejsze chłodzenie, a po ilości wiatraczków wnoskuję, że lubisz mieć chłodno. A może wyciąć ażur (czy jak to się nazywa - ta blacha osłaniająca wiatraczki) i je naoliwić - to naprawdę pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Zanim zaczniesz zmniejszać napięcia, posmaruj przeczyść może grile przeszkadzają, zmianą napięcia kieruj się na samym końcu bo to jest najgłupsze co można powiedzieć czy wymyśleć gdyż znacząco zmniejszy wydajność do tego posuń się w razie desperacji! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...