Skocz do zawartości
Koziol

Athlon 1700+ AGOIA

Rekomendowane odpowiedzi

Na ile to puscic. Aktualnie biega na 12.5x133 bo nie lubie wysokiego PCI bo juz raz mi pewien IBM DTLA padl i grrr.... lepiej zapobiegac :)

Jak puscilem na 12,5x136 = 1700 Mhz to w POST i w WIN dalem mi wykrywal 2000+ a nie 2100+

Czego to wina? Moze stary BIOS?

Jesli zmieniac BIOS to jaki polecacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nowego biosa do mojej plyty i jak puszczam mojego Antka na 2300+, to dalej pisze 2000+ mimo tego, ze MHz w sandrze odpowiadaja 2300+. Nie przejmuj sie... to poprostu wina nowego biosa.

pozdr mehow

Ps:. Krec na maxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koziol oj koziol :P

HDD IBM DTLA wytrzymooje spoko 43.5 MHz i sie przez to nie psuje

IBM sie psuje sm z sieibe , moszesz go chlodzic do stalej temperatury 23'C , moszesz go uszywac tylko na UDMA2, na magistrali PCI 20 MHz ... on i tak sie zepsuje :D DTLA maja fabryczna wade i sie psuja jak psy :(

co do reszty podzespoluf to konkretnie modelami sypnij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakiej czestotliwosci padl ci ten IBM? Zgaduje ze powyzej 40 mhz, czy mam racje?

Aaa to dlatego mój IBM się zepsuł :). BTW. Ile wam wytrzymują Barracudy IV, bi mi przy 38MHz wymięka, i to na UDMA2.

Moje 2 wytrzymują aktualnie 42.5 przy UDMA5

Hmm? Tyle to mi nawet IBM nie wytrzymywał - musiałem zmniejszyć UDMA na 3 jeżeli chciałem go puścić na 42MHz. Może ty czymś je chłodzisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakiej czestotliwosci padl ci ten IBM? Zgaduje ze powyzej 40 mhz, czy mam racje?

Aaa to dlatego mój IBM się zepsuł :). BTW. Ile wam wytrzymują Barracudy IV, bi mi przy 38MHz wymięka, i to na UDMA2.

Moje 2 wytrzymują aktualnie 42.5 przy UDMA5

Hmm? Tyle to mi nawet IBM nie wytrzymywał - musiałem zmniejszyć UDMA na 3 jeżeli chciałem go puścić na 42MHz. Może ty czymś je chłodzisz?

Nie chłodzę - temperaturę mają ok 32st.C, ale w budzie 3 wentyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Panowie i Panie mam jedno pytanko posiadam procka 1700+ z ww. serii i mam pytanie czy ktoś jest w stanie udzielić mi krótkiego instruktarzu jak zdjąc mnożnik blokade mnożniki z procka. O ile i w jaki sposób moge zwiększyć go i czy to sie wiąże ze zmianą napiecia na procku? Po czym poznam ze napiecie jest za małe?? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ile to puscic. Aktualnie biega na 12.5x133 bo nie lubie wysokiego PCI bo juz raz mi pewien IBM DTLA padl i grrr.... lepiej zapobiegac :)

Jak puscilem na 12,5x136 = 1700 Mhz to w POST i w WIN dalem mi wykrywal 2000+ a nie 2100+

Czego to wina? Moze stary BIOS?

Jesli zmieniac BIOS to jaki polecacie ?

Mam ten sam procek AGOIA 1700 i mam w związku z tym pytanie.. Wiem jak się odblokowuje ale mam pytanie jak ty to zrobiłeś.. i ile max ci Poszedł full stable ten procek..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tez poproszę o radę. Mam Athlona xp 1600+ AGOIA. Na płycie ASUS A7V133-C na magistrali kręcę go na maxa 1550 czyli 10,5 x x148 więcej nie chce iść, podnoszę do tego napięcie vio na 3.56 i vcore na 1.85 czy mnożnikiem masz szanse na więcej czy warto odblokowywać.

Dodam że na magistrali to max i więcej już nie wyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...