Koziol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Na ile to puscic. Aktualnie biega na 12.5x133 bo nie lubie wysokiego PCI bo juz raz mi pewien IBM DTLA padl i grrr.... lepiej zapobiegac :) Jak puscilem na 12,5x136 = 1700 Mhz to w POST i w WIN dalem mi wykrywal 2000+ a nie 2100+ Czego to wina? Moze stary BIOS? Jesli zmieniac BIOS to jaki polecacie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Oczywiście że ni pokazuje Xp2100+ bo byś musiał przekroczyć 1700 z kawałkiem prawdopodobnie 1733, nie pamiętam dokładnie. A co do kręcenia to ile sięda, jak nie magistralą to mnożnikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 2100+ jest chyba od 1733 o ile dobrze pamietam, mi 2000 + postowalo od 1650 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 W jakiej czestotliwosci padl ci ten IBM? Zgaduje ze powyzej 40 mhz, czy mam racje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 niom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Ja mam nowego biosa do mojej plyty i jak puszczam mojego Antka na 2300+, to dalej pisze 2000+ mimo tego, ze MHz w sandrze odpowiadaja 2300+. Nie przejmuj sie... to poprostu wina nowego biosa. pozdr mehow Ps:. Krec na maxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 W jakiej czestotliwosci padl ci ten IBM? Zgaduje ze powyzej 40 mhz, czy mam racje? Aaa to dlatego mój IBM się zepsuł :). BTW. Ile wam wytrzymują Barracudy IV, bi mi przy 38MHz wymięka, i to na UDMA2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Wie ktos z was ile Mhz wytrzymuja mniejwiecej : dyski napedy (CD itp) siecioofki grafy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 koziol oj koziol :P HDD IBM DTLA wytrzymooje spoko 43.5 MHz i sie przez to nie psuje IBM sie psuje sm z sieibe , moszesz go chlodzic do stalej temperatury 23'C , moszesz go uszywac tylko na UDMA2, na magistrali PCI 20 MHz ... on i tak sie zepsuje :D DTLA maja fabryczna wade i sie psuja jak psy :( co do reszty podzespoluf to konkretnie modelami sypnij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 W jakiej czestotliwosci padl ci ten IBM? Zgaduje ze powyzej 40 mhz, czy mam racje? Aaa to dlatego mój IBM się zepsuł :). BTW. Ile wam wytrzymują Barracudy IV, bi mi przy 38MHz wymięka, i to na UDMA2. Moje 2 wytrzymują aktualnie 42.5 przy UDMA5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 RusH tak jak w opisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 To ja bym poprosił ile wytrzymują: WD Caviar 307BB CD LG52x CD-RW 24x10x40x SB 128PCI (CT4700) za wszelkie odpowiedzi dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 W jakiej czestotliwosci padl ci ten IBM? Zgaduje ze powyzej 40 mhz, czy mam racje? Aaa to dlatego mój IBM się zepsuł :). BTW. Ile wam wytrzymują Barracudy IV, bi mi przy 38MHz wymięka, i to na UDMA2. Moje 2 wytrzymują aktualnie 42.5 przy UDMA5 Hmm? Tyle to mi nawet IBM nie wytrzymywał - musiałem zmniejszyć UDMA na 3 jeżeli chciałem go puścić na 42MHz. Może ty czymś je chłodzisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 W jakiej czestotliwosci padl ci ten IBM? Zgaduje ze powyzej 40 mhz, czy mam racje? Aaa to dlatego mój IBM się zepsuł :). BTW. Ile wam wytrzymują Barracudy IV, bi mi przy 38MHz wymięka, i to na UDMA2. Moje 2 wytrzymują aktualnie 42.5 przy UDMA5 Hmm? Tyle to mi nawet IBM nie wytrzymywał - musiałem zmniejszyć UDMA na 3 jeżeli chciałem go puścić na 42MHz. Może ty czymś je chłodzisz? Nie chłodzę - temperaturę mają ok 32st.C, ale w budzie 3 wentyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 LG smierdza i moga nie dzialac na wysokim PCI , realteki nie wiem :P, a fogoole to ja sie nie znam , GF3 wiem ze spoko na 95MHz APG chodzi za to :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacza Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Drodzy Panowie i Panie mam jedno pytanko posiadam procka 1700+ z ww. serii i mam pytanie czy ktoś jest w stanie udzielić mi krótkiego instruktarzu jak zdjąc mnożnik blokade mnożniki z procka. O ile i w jaki sposób moge zwiększyć go i czy to sie wiąże ze zmianą napiecia na procku? Po czym poznam ze napiecie jest za małe?? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Na ile to puscic. Aktualnie biega na 12.5x133 bo nie lubie wysokiego PCI bo juz raz mi pewien IBM DTLA padl i grrr.... lepiej zapobiegac :) Jak puscilem na 12,5x136 = 1700 Mhz to w POST i w WIN dalem mi wykrywal 2000+ a nie 2100+ Czego to wina? Moze stary BIOS? Jesli zmieniac BIOS to jaki polecacie ? Mam ten sam procek AGOIA 1700 i mam w związku z tym pytanie.. Wiem jak się odblokowuje ale mam pytanie jak ty to zrobiłeś.. i ile max ci Poszedł full stable ten procek.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Jak odblokowywalem to pisalem juz kiedys. Nie wiem ile procek max idzie :) Po sesji poprawkowej sie pobawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 To ja tez poproszę o radę. Mam Athlona xp 1600+ AGOIA. Na płycie ASUS A7V133-C na magistrali kręcę go na maxa 1550 czyli 10,5 x x148 więcej nie chce iść, podnoszę do tego napięcie vio na 3.56 i vcore na 1.85 czy mnożnikiem masz szanse na więcej czy warto odblokowywać. Dodam że na magistrali to max i więcej już nie wyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...