szojtek Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Czesc wszystkim. Dysk jest sprawny (WD Caviar RE 160 GB WD1600SD 8MB cache) ALE NIE WYKRYWANY PRZEZ BIOS. W Windowsie jest widoczny (zainstalowalem sterowniki SATA). Chciałem postawic na nim system (plyta samobootujaca) ale z tym jest klopot. Instalacja przebiega sprawnie (sterowniki do dysku mam na FDD i w odpowiednim momencie wciskam F6) do momentu ponownego restartu. Próbowałem roznych kombinacji ustawien w biosie (wlaczony kontroler SATA, ustawiony naped dysk SATA) jest on najnowszy, mam plyte ABIT NF7 v2.0 SL. Resetowalem tez bios. Dzieki za wszelka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Sprawdź na innym kompie z SATA czy jest też taki kłopot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XKRZYCHO Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Hmmm ja mam taki dysk, i nie mialem problemu, jesli kontroler SATA widzi dysk no to jest dobrze, mysle ze problem tkwi w Twoim windowsie, hm chyba ze w biosie nie masz ustawione zeby botowal sie z kontrolera. Opisz co sie dzieje dokladnie po tym restarcie zebym mogl Ci pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szojtek Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 juz wszystko gra, nie wlaczylem RAIDA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XKRZYCHO Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 juz wszystko gra, nie wlaczylem RAIDA 1263255[/snapback] hihi no wlasnie........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...