Skocz do zawartości
ModdingKing

No i kupiłem nową bajerkę do mojej kolekcji

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie po długich szukaniach i testowaniach kupiłem dzisiaj sobię Drymel może nie całkiem profesjonalka ale wystarczający do cięcia moich bud i plexi :) Oto i moje cudo

Dołączona grafika

Testy pomyślne chodzi wspaniale więc od jutra biorę się do roboty nad modyfikacją mojej obudowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]te tarcze dremelka sa wporzadku... ladnie trna i dlugo sie trzymaja...

nie dociskaj ich za mocno bo sie zetra w moment... no i nie zakladaj na wiertare :) bo ciezar docisku szybko je zmieli :))

Widzę że kolega Michal zna się na tym :) i mieszka nie daleko mnie zaledwie 40 km :) no to super a na wiertarkę nie warto zakładać bo to lepsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie po długich szukaniach i testowaniach kupiłem dzisiaj sobię Drymel może nie całkiem profesjonalka ale wystarczający do cięcia moich bud i plexi :) Oto i moje cudo 

Dołączona grafika

Testy pomyślne chodzi wspaniale więc od jutra biorę się do roboty nad modyfikacją mojej obudowy :)

Kupilem identyczna podrobe dremela w Castoramie za 99 pln :) Bardzo ladne dziurki sie tym wycina - szybko i bez problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe przydałoby mi sie coś takiego ale cholera mnie nie stać :( , napisz może jak toto sie prawuje.

btw, masz fajnie podrapany kant biurka :)

Polecam w takim razie szlifiereczke firmy TOYA - taka mala czerwona dostepna w hipermarketach. za jakies 60 zl masz takie same mozliwosci jak na DREMELu i narzedzia pasuja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe przydałoby mi sie coś takiego ale cholera mnie nie stać :( , napisz może jak toto sie prawuje.

Polecam w takim razie szlifiereczke firmy TOYA - taka mala czerwona dostepna w hipermarketach. za jakies 60 zl masz takie same mozliwosci jak na DREMELu i narzedzia pasuja.
W makro widzialem to za 29zl. Tym czyms ze starym wyremontowalismy przyczepke kempingowa i jeszcze dziala wiec nie warto przeplacac a i tak jest na to rok gwarancji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W makro widzialem to za 29zl. Tym czyms ze starym wyremontowalismy przyczepke kempingowa i jeszcze dziala wiec nie warto przeplacac a i tak jest na to rok gwarancji :)
za 29 zl to a ale luzem i bez zadnych narzedzi, a za 60 dych byl komplet roznych koleczek do ciecia i kamyczkow do szlifowania i ze dwie koncowki do grawerowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 29 zl to a ale luzem i bez zadnych narzedzi, a za 60 dych byl komplet roznych koleczek do ciecia i kamyczkow do szlifowania i ze dwie koncowki do grawerowania

Hmmm czy mówicie o tym samym? Bo szlifierka kątowa (vel. goomofka) TOYA t00Lz 8) jest całkiem duża i zielona. i ma w pudełku 1 tarcze do ciecia metalu.

A wersja 500W (w Castoramie za 29 PLN) jest spoko, ostatnio wycianałem 4 obudowy pod rząd (na sprzedaż będą) i jakoś jeszcze działa. Tylko strasznie żre tarcze - na obudowe Vobisu poszły 2 (tyle że buda ważyła ponad 20 KG).

Jak tylko odbiore papierki z urzędów i wykupię serwer to puszczę w sieć "filmik instruktażowy" ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm czy mówicie o tym samym? Bo szlifierka kątowa (vel. goomofka) TOYA t00Lz 8) jest całkiem duża i zielona. i ma w pudełku 1 tarcze do ciecia metalu.

A wersja 500W (w Castoramie za 29 PLN) jest spoko, ostatnio wycianałem 4 obudowy pod rząd (na sprzedaż będą) i jakoś jeszcze działa. Tylko strasznie żre tarcze - na obudowe Vobisu poszły 2 (tyle że buda ważyła ponad 20 KG).

Jak tylko odbiore papierki z urzędów i wykupię serwer to puszczę w sieć "filmik instruktażowy" ;-).

To o takiej malej szlifierce wielkosci DREMELa, poszukam zdjecia to zapodam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ojc Dermala zepsuł, więc teraz kupiliśmy tą właśnie :-]. A fajny komplet narzędzi u ruskich na rynku kupiłem. :-]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to qrcze Wrocław cianko zaopatrzony. Nie ma podróbek dremmela f-my TOYA  :cry:  Co najwyżej można kupić Proxona za 1100 PLN ale za to z flexem i 80 końcówkami (połowa diamentowych).

TOYE widziałem w OBI :) w tą niedziele co była za 99 zł z 40 koncówkami ale te koncówki takie same do [gluteus maximus] dokup se jakieś firmowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to qrcze Wrocław cianko zaopatrzony. Nie ma podróbek dremmela f-my TOYA  :cry:  Co najwyżej można kupić Proxona za 1100 PLN ale za to z flexem i 80 końcówkami (połowa diamentowych).

TOYE widziałem w OBI :) w tą niedziele co była za 99 zł z 40 koncówkami ale te koncówki takie same do [gluteus maximus] dokup se jakieś firmowe

E tam ja wycialem wielka dziure pod 120x120 i zuzylem tylko 1 tarcze a w komplecie ich dali ponad 10 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh. To nie widziałeś budy Vobis/Highscreen. Blacha na bokach 0.9 stelaz troche wiecej jak 1 mm. A wycianany był: duży 40x40 krzyz maltański, plus usuwana duża część stelaża (2 budy bedą łączone side-to-side).

Do dużych robót dremmel się nie nadaje - oczywiście jest bardzo precyzyjny (brakowało nam czegoś takiego przy wycinaniu wzorków) ale gumówka jest "szybsza" ;-).

@ Thorn

Dzieki za Info. w najblizszym czsie się tam wybiore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...