dash Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Mam problem z zainstalowaniem Mplayera i nie wiem co mam teraz zrobic, a na linuxach slabo sie znam wiec prosze was o pomoc. Moj linux SuSe 9.2. A oto problem dash@Michal:~> /home/intervox/MPlayer-1.0pre6a/MPlayer-1.0pre6a/configure Detected operating system: Linux Detected host architecture: i386 Checking for cc version ... 3.3.4, ok Checking for host cc ... cc Checking for CPU vendor ... GenuineIntel (15:2:4) Checking for CPU type ... Intel® Pentium® 4 CPU 2.00GHz Checking for GCC & CPU optimization abilities ... pentium4 Checking for kernel support of mmx ... yes Checking for kernel support of mmx2 ... yes Checking for kernel support of sse ... yes Checking for kernel support of sse2 ... yes Checking for mtrr support ... yes Checking for assembler support of -pipe option ... yes Checking for assembler (/usr/lib/gcc-lib/i586-suse-linux/3.3.4/../../../../i586-suse-linux/bin/as 2.15.91.0.2) ... ok Checking for Linux kernel version ... 2.6.8-24.11-default, ok Checking for mplayer binary name ... mplayer Checking for awk ... gawk Checking for extra headers ... none Checking for extra libs ... none Checking for -lposix ... no Checking for -lm ... yes Checking for i18n ... yes Checking for setlocale() ... yes Checking for iconv ... yes Checking for langinfo ... yes Checking for language ... Error: help/help_mp-en.h not found Check "configure.log" if you do not understand why it failed. dash@Michal:~> jesli chodzi o ten plik help/help_mp-en.h to on jest tylko wlasnie nie rozumiem czemu go nei moze znalezc, moze wiecie o co chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Check "configure.log" if you do not understand why it failed. CZYTAĆ KOMUNIKATY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Dokładnie ! wrrrrr :o. Jak nie pomoże, to otwórz plik źródłowy który includuje ten moduł, może zła ścieżka jest podana. A jak nie, to ściągnij inną wersję i zobacz czy to samo wywala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...