Skocz do zawartości
FumFel_20

Radeon 8500

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Za pare dni zamieżam kupić Ati Radeona 8500 ale mam jeden problem.Mam proca Durona 750 mhz ,256 ramu DIMM 133 ,płyta gł. shuttle AK12 z najnowszym piosem SO20.Czy przy takiej kombinacji będzie radek chodził dobże?Czy właśnie nie?Jak ktoś już sie spodkał z taką sytuacją niech napisze, z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze jeden problem.Nie wpadłem na to ze zasilacz na pł.gł.mam 200W.W kompie mamkarte sieciową realtek, karte muzyczną mint 6 kanałów (na sprzedaż!!), dwa wiatraczki (proc, zasilacz), 1 twardziel, 1 cdrom, SDI, więc to prądu dużo chyba niebierze, czy jednak tak?Czy bedzie trzeba wymieniać zasilacz na większy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu dawać do tego konfigu R8500

-proc za słaby (R8500 będzie chodził na 50% możliwości)

-zasilacz za słaby

Jeśli masz co najmniej GF2 MX to zostaw jak jest, a jeśli koniecznie chcesz zainwestować ok. 600 zl i mobo jest na KT133A to kup AXP 1600+ i jakiegoś niedrogiego R9000.

aha i cokolwiek byś nie zrobił to pewnie zasilacz trzeba będzie wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Za pare dni zamierzam kupić Ati Radeona 8500...

Według mnie masz za cienki procek do Radeona8500. Ja też przez chwilę chciałem kupić Radeona9700PRO do mojego Athlona1700+ ale zmądrzałem. (skończy się co najwyżej na R8500 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy sie radka bede miał używanego 2 miechy za 300 zł więc to nie drogo.Nie jest uszkodzony bo sprawdzałem go (tylko że nie usiebie)Procek i płyta i tak w najbliższym czasie pujdzie do wymiany, to ma sens

Bierz tego Radka i nawet się nie zastanawiaj.

Za 300PLN to sam bym go łyknął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...