Skocz do zawartości
pLi5k3n

Nowy Atrament Vs. Uzywany Laser?

Co lepiej kupic: nowa drukarke atramentowa, czy uzywana laserowke?  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepiej kupic: nowa drukarke atramentowa, czy uzywana laserowke?

• nowy atrament
      3
    • uzywany laser
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Musze kupic szybko jakas drukarke do tekstu i wykresow, a mam ograniczone fundusze (do 300 zl) i nie wiem jaka drukarke kupic. Jak pozniej z kosztami drukowania? Ile kosztuje napelnienie tonera w drukarce laserowej i na ile starcza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od klku lat uzywam HP LaserJet 5L i jestem z niej abrdzo zadowolony. Toner starcza na około 6000 kartek przy drukowaniu normalnego tekstu. Kosztuje w granicach 200-250, zalezy czy chcesz chodzić na firmowym. polecam drukarki laserowe bo o wiele wydajniejsze, nie musiz się martwić o to, że atrament sie szybko skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tekstów stanowczo laserówka - mam w firmie 8-letnią 5L i chodzi wciąż bez zarzutu. Niestety drukuje wolniej niż moja atramentówka HP 5550 :blink:

Lepiej jest z LJ 1100 (drugi staroć w firmie) a już zupełnie super jest moja druga domowa - LJ 1300 --> chodzi szybko i bezproblemowo.

Ogólnie polecam - tanio, cicho i trwale. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi