Skocz do zawartości
$l@ven

Bład Systemu - Dziwny Problem - Help!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo dziwny problem z systemem. Po formacie, zainstalowalem wszystko, wszystko po kolei, ladnie, sterowniki nforce, ati, neostrade itp. Po zainsalowaniu wszystkie zaczolem sobie robic porzadki na dysku. Gdy zajrzalem do jednego z katalogow, w ktorym mialem film, komp nie odpowiadal przez chwile, nastepnie wyskoczyl blad: dr watsona, zagladac w logi mam:

Wystąpił wyjątek aplikacji:

Apl: C:\WINDOWS\Explorer.EXE (pid=1528)

Kiedy: 2005-02-04 @ 10:45:19.593

Numer wyjątku: 80000007

Explorer sie zaladowal od nowa, oczywisice zrobilem resa, aby miec wszystkie ikonki itp.

Przeinstalowalem system, problem przestal wystepowac, ale po 2 dniach (oczywiscie w tym czasie caly czas cos robilem na dysku) zajrzalem do innego katalogu z filmami i to samo sie stalo - teraz nie wiem, czy wina po prostu systemu, konieczny format, czy np. jakas aplikacja to powoduje, czy nie mam czasem zlych badsectorow na dysku.

Co o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skanowales antywirusem? zainstalowales krytyczne latki do xp'eka? masz firewall'a? podkrecales cos? scan powierzchni dysku?

1261184[/snapback]

Tak skanowalem, wszystkie latki zainstalowane, pozatym SP2, mam Kerio, nic nie podkrecone, a ten skan powierzchni to tak nie bardzo, robilem scandiska ale nic nie wykazal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do sp2 (sam nie mam) ale czy instalowales to na czysty system/zintegrowana z instalka czy dopiero po jakims tam czasie?

firewall ustawiony? przejzales system spybot search&destroy?

tak z ciekawosci(zeby zobaczyc efekt :wink:) probowales przerzucic totalcommanderem zawartos tego folderu na inna partycje/inny folder?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do sp2 (sam nie mam) ale czy instalowales to na czysty system/zintegrowana z instalka czy dopiero po jakims tam czasie?

firewall ustawiony? przejzales system spybot search&destroy?

tak z ciekawosci(zeby zobaczyc efekt :wink:) probowales przerzucic totalcommanderem zawartos tego folderu na inna partycje/inny folder?

1261448[/snapback]

SP2 byl zintegrowany, firewall w sumie opcje domyslne, robilem adware przed formatem - 0 smieci, jak wszedlem totalcommanderem nie zawiesil sie, zrobilem restart, wszedlem normalnie, odpalilem film, tez sie nie zawiesil.

Mi sie cos wydaje, ze to blad systemu, konieczny bedzie format, ale sam juz nie wiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi