Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanko, jak sobie wypale xvida na plytke i wrzuce do odtwarzacza dvd to mi zwalnia film, czasem sie tak lekko przycina, niektore filmy dobrze chodza, ale niektore poprostu czasem zwalniaja. Na kompie wszystkie dobrze chodza, czym to moze byc spowodowane ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwalnia na stacjonarnym, wypalam 32 x, wydaje mi sie ze skoro odtwarza divx i xvid to raczej ma wszystko, myslalem na poczatku ze moze jak jest film xvid to zwalnia, ze trzeba divx,ale sprawdzilem i ten film, ktory dobrze chodzi,a nagrywalem go wczesniej jest xvid, np Laweczka dobrze chodzi,ale juz inne filmy zwalniaja, a laweczke tez 32 x nagrywalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólna zasada jest taka, że im wolniej wypalasz tym mniej błędów się pojawi. Ja mam wypalarę 52x (zwykłą) a chyba tylko raz w życiu użyłem jej max. prędkości. Zazwyczaj 16x a audio to nawet 8x.

Pamiętaj że kalibracja lasera DVD jest troszkę inna niż zwykłej wypalarki, co może sie objawiać błędami odczytu. Jakość płyty też może grać rolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klik - powinien dodac napisy z polkimi znakami (nowszego chyba nie ma). Jesli chodzi o gwarancje to nie tracisz jej w przypadku udanej aktualizacji, ale jesli juz cos ci nie wyjdzie to nie powinni przyjac reklamacji. Tak samo jak z kartami graficznymi i plytami glownymi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi