Skocz do zawartości
GGTA

R9550- Czym Zmrozic?

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi tutaj o chlodzenie aktywne nie pasywne.

Otoz nie chce schlodzic mojego Sapphire R9550 tak aby odprowadzac cieplo ale jeszcze wiecej. Nie chce miec tam wody ani freonu wiec czym to zrobic. Myslalem o zelach chlodzacych oraz o peltierze. Chce chlodzic procek jak i pamieci no i tu sie pojawia problem bo peltierow na pamieci chyba nie ma. Chce zeby to wyszlo za w miare sensowne pieniadze i zeby bylo skuteczne. Na standardowym chlodzneiu z 250 podjezdzam prockiem na 425 a mozna spoko wiecej bo widze ze to sie procek grzeje a nie uzyskal max moc. Z pamiecami to juz w ogole wg specyfikacji powinienem pod 300 (600) podjechac a max 250 (500); tam temp nie sprawdzalem ale pewnie tez sie grzeja. Chce DOBRE, W MIARE TANIE, AKTYWNE CHLODZENIE

ma ktos jakis pomysl? no i gdzie ten pomysl kupic/zrobic

Edytowane przez GGTA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi tutaj o chlodzenie aktywne nie pasywne.

Otoz nie chce schlodzic mojego Sapphire R9550 tak aby odprowadzac cieplo ale jeszcze wiecej. Nie chce miec tam wody ani freonu wiec czym to zrobic. Myslalem o zelach chlodzacych oraz o peltierze. Chce chlodzic procek jak i pamieci no i tu sie pojawia problem bo peltierow na pamieci chyba nie ma. Chce zeby to wyszlo za w miare sensowne pieniadze i zeby bylo skuteczne. Na standardowym chlodzneiu z 250 podjezdzam prockiem na 425 a mozna spoko wiecej bo widze ze to sie procek grzeje a nie uzyskal max moc. Z pamiecami to juz w ogole wg specyfikacji powinienem pod 300 (600) podjechac a max 250 (500); tam temp nie sprawdzalem ale pewnie tez sie grzeja. Chce DOBRE, W MIARE TANIE, AKTYWNE CHLODZENIE

ma ktos jakis pomysl? no i gdzie ten pomysl kupic/zrobic

1261725[/snapback]

stary, powiedzialem sobie ze nie bede sie zbijac z userow ale to jest b. trudne :lol:

poczytaj najpierw temat o swojej karcie bo widze ze chcesz montowac nie-wiem-co. w skrocie :arrow: czyscisz gpu ze standarowego smarowania, nakladasz arctique ceramique i zakladasz ten wentyl ktory masz. co do pamieci jesli masz nawiew na grafike to miedziane radiatorki a jak nie to aluminium. chodziaz prz 250MHz imo jeszcze sie nie grzeje.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi