mac11 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Pojawił się nowy bios do K8N SLI Platinum Version 3.7. Podobno poprawia problem kompatybilności przy USB 2.0 Do podkręcania nadal kiepski :( . p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Pojawił się nowy bios do K8N SLI Platinum Version 3.7. Podobno poprawia problem kompatybilności przy USB 2.0 Do podkręcania nadal kiepski :( . Ile udało Ci się na nim wykręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f117 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 co to jest temp1 to gorne gdzie mam 32C i to dolne 22C ?? temp3 to jest temperatura na nb ? troche malo chyba 22C w idle na fanie 5V ?? plyta jak w podpisie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
+Avatar+ Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam wszystkich - jestem tutaj nowy i potrzebuje troszke pomocy. Mam taki sprzecik : -Plyta MSI K8N SLI Platinum -Procek - Athlon 64 Venice 3000+ (seria 0520GPFW) -Cooler na procek - Aerocool 1000 GT -Pamieci CORSAIR Pro Series Xtreme Memory Speed CMX512-3200C2PRO Cl2 na samsungach TCCD -Zasilka 550 Wat -HDD 120 Gb WD 7200obr 8Mb cache SATA reszta w sumie nie ma znaczenia Pierwsze pytanko mam odnosnie tego procka - podobno to dobra seria do OC (czy rzeczywiscie tak jest ??) . Druga prosba o informacje jaki bios jest najlepszy do tej plyty ? Mam jakas dziwna wersje tej plytki zamiast zworki kolo biosu mam przycisk .lol. - fajna spawa ale nie wiem czy przez takie glupoty nie bede potrzebowal innych biosow ? Kondensatorki maja inny kolor ale sa w identycznych miejscach. Kolejna roznica to zlaczki do podlaczenia kolejnych portow USB (wejscia nie sa obudowane plastikiem - czyste piny) . Innych zmian w stosuku do zdjecia nie zauwazylem. To na poczatek . Acha sprzecik na razie nie moge przetestowac poniewaz brakuje mi karty graficznej - za kilka dni kupie albo 6800GT lub 7800GT. Wteczas podlacze i zaczne podkrecac PS. Nie mniej prosze o odpwiedz bo lada dzien odpalam :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Mam jakas dziwna wersje tej plytki zamiast zworki kolo biosu mam przycisk Kolejna roznica to zlaczki do podlaczenia kolejnych portow USB (wejscia nie sa obudowane plastikiem - czyste piny) . Innych zmian w stosuku do zdjecia nie zauwazylem.wszystkie tak mająDruga prosba o informacje jaki bios jest najlepszy do tej plyty ?ja używam 5.0 beta 6 i nie narzekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
+Avatar+ Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Acha i jeszcze jedna sprawa czy ZALMAN ZM-NB47J bedzie wystarczajacy do schlodzenia chipsetu na plycie glownej MSI K8n Sli Platinum?? Czy da rade ? :huh: A skad sciagnac ta wersje biosu ?? Dzieki Raptor za szybka odpowiedz :) Edytowane 13 Września 2005 przez +Avatar+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 bios ->tutaj co do zalana to ciężko powiedzieć - próbowałem różnych radiatorów na nb i żaden pasywnie się nie nadawał - szczególnie gdy szyna ma być powyżej 275MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
+Avatar+ Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Dzieki Raptor :) Podaruje sobie w takim razie tego Zalmana - szkoda mi plyty :( Odezwe sie na forum i poprosze o pomoc jak skompletuje sprzet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 A ja mam taki problem a mianowice w biosie ( oryginalny 1.1 ) ustawilem Adjust CPU VID na 1.55V , a CPU Voltage na By CPU VID i po wlaczeniu Cpu-Z pokazuje mi napiecie od 1.400 - 1.440 V :oops: . Nie wiem o co chodzi czy to normalny objaw czy ja poprostu robie cos nie tak ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Używa ktoś MSI w połączeniu z kartą sat dvb Skystar2? Karta ta jest zabójcza dla mobo w połączeniu z Asus A8N: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=153605 Ciekawi mnie bardzo jak to jest w przypadku MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Hmm mam takie glupie pytanie... SLI KLIK bez SLI KLIK Moze mi ktos wyjasnic jakim cudem plyta bez SLI jest drozsza od wersji SLI ? Takie roznice sa jeszcze w paru innych sklepach , nie tylko w Prolku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 to pytanie do nich nie do nas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Cze czy ktos mógłby mi pwiedziec co jest powoduje to ze gdy wyłacze kompa a listwa jest jeszcze "ON" :) to komp potrafi sie uruchomic jeszcze raz... i po drugie czemu po wylaczeniu sie kompa dioda przy karcie sieciowej dalej swiec nie powinna zgasnac??? Chodzi o zestaw jak w sygnacie :) Z góry dzięki acha Bios wersja 1.9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 U mnie z dioda na sieciowce jest identyczna sprawa, takze nie jestes sam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Adokit prawdopodobnie masz to co ja mialem na poczatku i sie zastanawialem co to jest :) juz mialem ochoter nawet potraktowac z czegos kompa ale sie powstrzymalem. A wiec tak wez nadus prawy przycisk myszy na Moj Komputer i tam w Menadzerze urzadzen wejdz do wlasciwosci zaawansowanych karty sieciowej jesli masz jedna a jak wiecej to we wszystkie i odznacz funkcje BUDZENIA na ZADNE i wylacz kompa. Nie powinien ci sie juz po wylaczeniu ,a przy wlaczonej listwie zasilania ponownie sam wystartowac. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Adokit prawdopodobnie masz to co ja mialem na poczatku i sie zastanawialem co to jest :) juz mialem ochoter nawet potraktowac z czegos kompa ale sie powstrzymalem. A wiec tak wez nadus prawy przycisk myszy na Moj Komputer i tam w Menadzerze urzadzen wejdz do wlasciwosci zaawansowanych karty sieciowej jesli masz jedna a jak wiecej to we wszystkie i odznacz funkcje BUDZENIA na ZADNE i wylacz kompa. Nie powinien ci sie juz po wylaczeniu ,a przy wlaczonej listwie zasilania ponownie sam wystartowac. :D 1653049[/snapback] Wielkie dzieki pomogło - sam doszedlbym do tego za 100 la:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Jakim programem można kontrolować wentylator na płycie K8N SLI? SpeedFan nie daje rady. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Jakim programem można kontrolować wentylator na płycie K8N SLI? SpeedFan nie daje rady.... 1653246[/snapback] Ten na chipsecie czy na procku? AFAIK na chipsecie nie da się regulować programowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 No to lipa bo hałas jest niemiłosierny :) pozostaje "przedłużacz" do S_FAN1 albo wymiana. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac11 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ile udało Ci się na nim wykręcić? 1641248[/snapback] Prawdę mówiąc tak na szybko go wsadziłem ,no na 270 mi wywalił przy 1T ,no i ... p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
+Avatar+ Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Jakim programikiem najlatwiej updatowac bios na plycie MSI K8N SLI PLATINUM ? Chodzi mi o cos pod windowsa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Jakim programikiem najlatwiej updatowac bios na plycie MSI K8N SLI PLATINUM ? Chodzi mi o cos pod windowsa ? http://www.msi.com.tw/program/support/soft...?UID=641&kind=1 MSI Live Update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desconosido Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 czy ten wiatrak który jest na chipsecie płyty K8N SLI PLATINUM działa cicho ? Czy też należy od razu wymienić to na coś innego, najlepiej zalmana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 czy ten wiatrak który jest na chipsecie płyty K8N SLI PLATINUM działa cicho ? Czy też należy od razu wymienić to na coś innego, najlepiej zalmana ? 1657218[/snapback] TEN WIATRAK??? hm w sumie nie mam wyciszonej budy, ale nie slysze go zabradzo choc moze przydalo by sie obnizyc choc troszke jego prędkość szkoda ze nie mozna obnizyc tej pradkości programowo w CoreCenter ma ktos jakies propozycje???? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 czy ten wiatrak który jest na chipsecie płyty K8N SLI PLATINUM działa cicho ? Czy też należy od razu wymienić to na coś innego, najlepiej zalmana ? 1657218[/snapback] He. He. He ; http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=114726&st=526 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Juz sie pytalem odnosnie tego pasywnego ZALMANA na chipset plyty glownej. Z tego co wiem to chyba jest niewystarczajacy i nie daje rady przy wyzszych HTT :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Mam pytanie, bo zapewne nie dlugo bede wymienial wiatraki (CPU, GPU), na cpu bedzie napewno AC Freezer64 (cena/wydajnosc). Mozna go bez problemu zalozyc na ta plytke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Mam pytanie, bo zapewne nie dlugo bede wymienial wiatraki (CPU, GPU), na cpu bedzie napewno AC Freezer64 (cena/wydajnosc). Mozna go bez problemu zalozyc na ta plytke ? 1657550[/snapback] Tak jesli masz wystarczajaco dużą obudowe:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Nie chodzi o miejsc w budzie, tylko czy z czyms nie bedzie kolidowac (kondziory itp.) Mam jeszcze jedno pytanie, co polecacie na NB (imho ten wiatraczek nie jest glosny :P, komp non-o/c) I jeszcze jedno, co daje BIOS 506 oprocz tego ze jest swietny w kreceniu ? Narazie nie mam zamiaru krecic wiec tak ostentacyjnie sie pytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac11 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Mam pytanie, bo zapewne nie dlugo bede wymienial wiatraki (CPU, GPU), na cpu bedzie napewno AC Freezer64 (cena/wydajnosc). Mozna go bez problemu zalozyc na ta plytke ? 1657550[/snapback] Na płycie nic nie przeszkadza.Moja uwaga akurat do tego modelu wiatraka - trzeba mieć dobrze wentylowaną obudowe. Proc owszem jest dobrze schładzany ale reszta układów standardowo owiewana :) przez takego pentagrama czy zelmana - nie! . Sam wiatrak w zasilaczu nie da rady :(.A takie mosfety i inne kondensatorki to przy kręceniu noo...lubią być ciepłe :-P . p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...