Gość ath Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Nie za bardzo orientuje sie w necie radiowym. dotychczas urzywalem 'kablowego' :-) Chcialem sie dowiedziec jakiego urzadzenia bym potrzebowal, zeby bylo jednoczesnie routerem i switchem, mialo antene do lapania sygnalu radiowego, a dalej chce zordzielac na kompy za pomoca skretki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 No jak nic nie wiesz w tym temacie , to poczytaj sobie najpierw to FAQ, jest tematem przyklejonym wiec nie wiem dlaczgo tam nie zaglądnołes na początku. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=77336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Nie chodzi mi o WIFI Chodzi mi o sygnal radiowy, przez ktory przekazywany jest internet. Mam zamiar rozdzielic dalej to lacze ale skretka a nie wlanem. Chcialm tylko linka do jakiegos konkretnego urzadzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Nie chodzi mi o WIFI Chodzi mi o sygnal radiowy, przez ktory przekazywany jest internet. Mam zamiar rozdzielic dalej to lacze ale skretka a nie wlanem. Chcialm tylko linka do jakiegos konkretnego urzadzenia. 1266457[/snapback] Konkretnego urządzenia??? Może napsiz konkretnie na ile kompów chcesz robić tą sieć :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Mam switcha w razie czego zwiekszenie ilosci nie bedzie problemem, ale narazie planuje 4-5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolec Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Niestety narazie chyba nie ma jednego urządzenia które mogłoby sprostać twoim oczekiwaniom. Możesz co najwyżej kupić Access Pointa (polecam Planet WAP-1966 [22Mbps]<--sam na nim śmigam od jakichś 2 miechów i wszystko jest OK albo WAP-1863 [11Mbps]) no i do tego jakiegoś switcha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ale skoro założył już neta to ma chyba AP. A co do routera to jak planujesz na 4 osoby to weź D-linka dl604. Tani, łatwo się konfiguruje, żadko się wiesza (sam mam go podłączonego do AP). A jak na 5 to kumpel mi mówił że Linksys befsr81 to też niezły sprzęcik (ale ja nic więcej o nim nie mogę powiedzieć) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Czy to urzadzenie Router D-Link DI-514+ wystarczy mi do wszystkiego. Chodzi mi o to ze jak podepne do niego antene, to czy bede mogl 'zlapac' sygnal dostawcy radiowki, i potem rozdzielic go takze bezprzewodowo na inne kompy posiadajace karty wifi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...