Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam glosniki Logitech X620 oraz karte dzwiekowa Gainward Hollywood@Home 7.1. Glosniki powinny pracowac w trybie 6.1 (tak, jest 6 glosnikiow i sub), natomiast na karcie da sie ustawic tylko 5.1/7.1. Dzwonilem na pomoc techniczna do dystrybutora Gainwarda i powiedziano mi zebym podlaczyl 4 wtyczki normalnie i ustawil 7.1, a sygnal, ktory powinien leciec do 2 tylnych glosnikow pojdzie do 1 mono i wszystko bedzie ok. Problem w tym, ze z tych glosnikow odchodza tylko TRZY wtyczki. Moj rozmowca powiedzial, iz to technicznie niemozliwe, bo na 1 kabel przypadaja tylko 2 kanaly, a 7/3>2. I co tu zrobic, zeby je odpalic w 6.1? Czy na SB by sie tak dalo?

BTW jak odpalic EAX2 pod Windows XP (w Warcrafcie III cos sie nie da).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możlwe że są tylko 3 wtyczki. Ja osobiście w zestawie creativa Inspire 6.1 6700 też miałem 3 wtyki. Tyle że tam była możliwość zmiksowania dźwięku za pomocą małego przełacznika z tyłu subwoofera do formatu 6.1 nawet jeżeli posiadamy kartę 5.1. Nie wiem jak to jest w logitechu ale jeżeli nie ma takich przełączników to wątpie żebys na tej twojej karcie 7.1 uzyskał 6.1. Pozostaje ci jedynie 5.1 lub zmiana karty na 6.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi