VoT Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Mam płytę główną Jetway 845GDA ze zintegrowaną kartą dźwiękową AC'97 i dziś wrzuciłem do niej Sound Blaster PCI (nie zadne Live! czy tam jakie, wersja z Line-Out, Line-In i Mic, bez Gameport). Okazuje się, że teraz widzi tylko SB, a AC'97 juz gubi w BIOSie... Mam pytanie - czy da się zrobić, żeby zintegrowana karta działała razem z SoundBlasterem ? Chciałbym mieć wykrywane chociaż Line-Out z AC'97 i SB naraz - chodzi o odsłuch w programach do miksowania muzyki. Teoretycznie to przecież dwie karty, a wykrywa tylko tą na PCI... Czy jest na to jakiś sposób? Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 mam ten sam problem! ktos wie jak to rozwiazac?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoT Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Aha chciałem dodać, że w instrukcji płyty głównej nic na ten temat nie pisze... szukałem nawet w ustawieniach zworek - ale tam też tego nie znalazłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 zacznijmy od początku.... czy jak wkładasz tego SB to mimo tego że zintegrowany dźwięk jest włączony w biosie windows go nie widzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ja tak wlasnie mam, tzn. system widzi av`97, dziala wszystko, ale po wlozeniu sb, jest tylko sb, ac`97 juz nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoT Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 no dokladnie... w biosie sa dla AC'97 dwie opcje: Auto i disabled... wybrana oczywiscie Auto... i go wszystko widzi... a jak doloze tam jeszcze SB to sie nawet w biosowym listingu PCI nie wyswietla na poczatku (w systemie oczywiscie tez) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 VoT napisał(a): no dokladnie... w biosie sa dla AC'97 dwie opcje: Auto i disabled... wybrana oczywiscie Auto... i go wszystko widzi... a jak doloze tam jeszcze SB to sie nawet w biosowym listingu PCI nie wyswietla na poczatku (w systemie oczywiscie tez) 1269797[/snapback] jedno wyklucza drugie. jesli jest na auto to dziala dzwiek z mobo ale jesli wlozysz SB w PCI to on przejmuje kontrole i nie ma znaczenie wtedy czy w biosie AC'97 jest w opcji: Auto czy disabled... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoT Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 gralmi: no dzieki za odpowiedz... chociaz nie na taka liczylem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...