Skocz do zawartości
VoT

Zintegrowana Ac'97 + Sound Blaster Pci

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płytę główną Jetway 845GDA ze zintegrowaną kartą dźwiękową AC'97 i dziś wrzuciłem do niej Sound Blaster PCI (nie zadne Live! czy tam jakie, wersja z Line-Out, Line-In i Mic, bez Gameport). Okazuje się, że teraz widzi tylko SB, a AC'97 juz gubi w BIOSie...

Mam pytanie - czy da się zrobić, żeby zintegrowana karta działała razem z SoundBlasterem ? Chciałbym mieć wykrywane chociaż Line-Out z AC'97 i SB naraz - chodzi o odsłuch w programach do miksowania muzyki. Teoretycznie to przecież dwie karty, a wykrywa tylko tą na PCI... Czy jest na to jakiś sposób?

Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie... w biosie sa dla AC'97 dwie opcje: Auto i disabled... wybrana oczywiscie Auto... i go wszystko widzi... a jak doloze tam jeszcze SB to sie nawet w biosowym listingu PCI nie wyswietla na poczatku (w systemie oczywiscie tez)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VoT napisał(a):

no dokladnie... w biosie sa dla AC'97 dwie opcje: Auto i disabled... wybrana oczywiscie Auto... i go wszystko widzi... a jak doloze tam jeszcze SB to sie nawet w biosowym listingu PCI nie wyswietla na poczatku (w systemie oczywiscie tez)

1269797[/snapback]

jedno wyklucza drugie.

jesli jest na auto to dziala dzwiek z mobo ale jesli wlozysz SB w PCI to on przejmuje kontrole i nie ma znaczenie wtedy czy w biosie AC'97 jest w opcji: Auto czy disabled...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi