narcyz Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Poniewaz szukajka mi nie pomogla, a ja pomocy jednak potrzebuje... Wiec zwracam sie do Was. Chcialbym zablokowac internet na jednym z komputerow w mojej sieci. Uzywamy routera U.S Robotics 9105. Nie chce aby to sie wiazalo z odlaczaniem kabla, wiec jak to zrobic przy uzyciu oprogramowania routera? Mam nadzieje, ze jest to mozliwe i mi ktos pomoze... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 W większości routerów jest możliwość ograniczania (odłączania od netu) komputerów na podstawie MAC adresów. Musisz znaleźć odpowiednią zakładkę w ustawieniach twojego sprzetu i albo wpisać MAC adres komputera, który nie ma miec netu lub powpisywać (pododawać) adresy tylko tych, które mają mieć. Wszystko zależy od danego routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Ok, thx. Wydaje mi sie, ze zostalo zrobione juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...