freez Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Mam zamiar pocuczyć sietego języka, wiem ze jest to język skryptowy, inetrpretowany. Wobec czego mam pytanie czy mozna tworzyć programy, które będą skompilowane i będą działałyn a każdym komputerez bez specjalnego oprogramowania. Takie samodzilne programy - "stand-alone". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 IMHO nie, ale pewien nie jestem :) chociaz nie wiem czy nie istnieje cos takiego jak rozszerzenie do gcc (gcc-python?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Jak sam napisales Python jest jezykiem skryptowym i wymaga interpretera. O ile dobrze pamietam nie ma do niego zadnego kompilera czy wrappera jak ma to miejsce w przypadku Tcl'a, gdzie kod mozna skompilowac do binarki i nie martwic sie o biblioteki. Chyba jedynym wyjsciem byloby (w przypaku Windowsa) dostarczenie programu z czescia Pythona, tj (przy zalozeniu, ze masz to wszystko w cygwinie - tylko z taka forma Pythona na Windowsie sie spotkalem) python.exe, odpowiednie .dll'e, cygwin1.dll, odpowiednie moduly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freez Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Dzięki. Właśnie tego się obawaiałem; więc chyba nie ma sensu się tego uczyć. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 http://starship.python.net/crew/theller/py2exe/ Juz da gugiel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 1273043[/snapback]Eh, codziennie czlowiek sie czegos nowego uczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freez Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 To całkiem ciekawe, a jak jest ze stabilnościa tego pakietu? Zawsze udaje się zbudować z niego programy ze skryptów, czy działają one stabilnie? Jak jest z rozmiarem tworzonego pliku, czy jest on duży? np. dla jakiegos bardzo prostego programu, działającego w konsoli i wyświetlającego tylko tekst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...