Skocz do zawartości
metal

pł.główna asus a7v333 i pytanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tą płytę główną i mam pytanie.

Czasami jak się <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> komp to podczas momentu kiedy pokazuje info o grafie jaką mam w systemie i przechodzi później do momentu tam gdzie pokazuje jaki proc i reszta, płyta główna wydaje pojedyńczy dźwięk ? co to jest ? takie coś dzieje się czasami. W instrukcji pisze takie coś:

One short beep when displaying logo

No error during POST

Co to oznacza ??? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą płytę główną i mam pytanie.

Czasami jak się <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> komp to podczas momentu kiedy pokazuje info o grafie jaką mam w systemie i przechodzi później do momentu tam gdzie pokazuje jaki proc i reszta, płyta główna wydaje pojedyńczy dźwięk ? co to jest ? takie coś dzieje się czasami. W instrukcji pisze takie coś:

One short beep when displaying logo

w wolnym tłumaczeniu: "1 krótki dźwiek/pisk kiedy wyswietlane jest logo"

No error during POST

w wolnym tłumaczeniu: "żadnych błędów podczas POWER ON SELF TEST"-nie wiem jak to na polski przetłumaczyć więc nazwę rzecz "postowaniem" (jak kolega wyżej)...........

ja na płycie Asus K7V mam to samo.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm mysle ze ten dzwiek jest zawsze ,a nie czasami . I jest to standardowa procedura w kazdej plycie glownej, oznacza pomyslne przejscie wszystkich testow (pamieci , proca itd. ) problemy zaczynaja sie jak pojawia sie wiecej dzwiekow badz jeden dlugi ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaa... mam jeszcze jedno pytanie o tą pł.główną.

Od kiedy jest ona produkowana/sprzedawana ???

Ja swoja kupilem w Kwietniu i byly to pierwsze egzemplarze plyt na kt333 w naszym kraju .

Liczac ze do nas sprzet trafia troche pozniej to mysle ze produkcja ruszyla pod koniec marca ale moge sie mylic .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...