Skocz do zawartości
wróbel

Proszę O Radę.....

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem nad wymianą boxowego wiatraczka na moim winchesterze.Chciałem z początku kupić jakiegoś zalamana ale naszła mnie myśl na chłodzenie wodne (ze względu na ciszę i możliwość chłodzenia kilku elementów naraz).W tej sprawie jestem laik więc proszę o radę czy zestawik "Extreme System" z www.bloki.pl to dobry sprzęcik czy jakaś padaka??Jest najdroższy na tej stronce więc pytam własnie o niego,jednak nie znam się na tym więc może któregoś innego polecicie??No i te zestawiki to rozumiem bez chłodnicy są?-myślicie że taka od "DACI" (rumuńska bryka :P ) się nada?

Edytowane przez wróbel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spider jest niezly sam mam mi spisuje sie dobrze podobnie u czesci uzytkownikow tego forum tylko ze jest przeznaczony do procow z malymi rdzeniami wiec nie jestem do konca przekonany czy ten blok bedzie dla Ciebie odpwiedni pod wzgledem wydajnosci jesli chodzi o reszte mocniejsze pompki chyba nie trzeba do jednego bloku z 2 tez sobie radzi i to calkiem niezle i do tego jest w miare cicha ale nie bezszelestna nagrzewnica byle byla miedziana, wyczyszczona i bedzie ladnie wszystko dzialac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spider jest niezly sam mam mi spisuje sie dobrze podobnie u czesci uzytkownikow tego forum tylko ze jest przeznaczony do procow z malymi rdzeniami wiec nie jestem do konca przekonany czy ten blok bedzie dla Ciebie odpwiedni pod wzgledem wydajnosci  jesli chodzi o reszte mocniejsze pompki chyba nie trzeba do jednego bloku z 2 tez sobie radzi i to calkiem niezle i do tego jest w miare cicha ale nie bezszelestna nagrzewnica byle byla miedziana, wyczyszczona i bedzie ladnie wszystko dzialac

1272183[/snapback]

a co reszta na to powie-faktycznie spider nie nadaję się na AMD64??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie Kraft?? Tak jak powerX ale cena nie tak chora.... chłodniczke to może BIP2 lub BIP3 ewentualnie BIE3 popa Hydorek L20 lub L30 - wiele nie trzeba... bloki na NB i GPU to albo Abadon albo Abadon Lite 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie Kraft?? Tak jak powerX ale cena nie tak chora.... chłodniczke to może BIP2 lub BIP3 ewentualnie BIE3 popa Hydorek L20 lub L30 - wiele nie trzeba... bloki na NB i GPU to albo Abadon albo Abadon Lite 3

1272943[/snapback]

tylko popatrz na jedno 20 finów PowerX a 17 finów Kraft no i jakość wykonania finów porównaj sobie a sie przekonasz miałem już oba w ręce chyba że moja sztuka którą miałem w rece to opdrzut z produkcji krafta i wcale nie bronie tu PowerX bo wybór należy do ludzi !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skąd biedak ma wziąźć PowerX'a jak jest przerwa w produkcji.... :/ możliwe że ja też będę miał Krafta w łapach to sobie porównam z Urielem..... zobaczymy a o PXie nic powiedzieć nie mogę bo tylko na zdjęcaich go widziałem - wygląda na maleństwo i na to że żeberka ma znacznie krótsze.... po za tym 17 a 20 - mała różnica...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skąd biedak ma wziąźć PowerX'a jak jest przerwa w produkcji.... :/ możliwe że ja też będę miał Krafta w łapach to sobie porównam z Urielem..... zobaczymy a o PXie nic powiedzieć nie mogę bo tylko na zdjęcaich go widziałem - wygląda na maleństwo i na to że żeberka ma znacznie krótsze.... po za tym 17 a 20 - mała różnica...

1272975[/snapback]

mała różnica hehehe

powiem ci tak dokładne wymiary 20x20 mm masz jądro z finami w PowerX z 20 finami. Dlaczego tak a nie większe finy ? znaczy dłuższe a to dlatego że stawia wtedy większy opór a nic nie daje ! Pamiętaj PowerX nie powstał o tak sobie kilka konstrukcji było tych bloków i wybraliśmy najoptymalniejsze rozwiązanie stosunku oporó wody do wydajności ! i to się liczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi