wróbel Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Myślałem nad wymianą boxowego wiatraczka na moim winchesterze.Chciałem z początku kupić jakiegoś zalamana ale naszła mnie myśl na chłodzenie wodne (ze względu na ciszę i możliwość chłodzenia kilku elementów naraz).W tej sprawie jestem laik więc proszę o radę czy zestawik "Extreme System" z www.bloki.pl to dobry sprzęcik czy jakaś padaka??Jest najdroższy na tej stronce więc pytam własnie o niego,jednak nie znam się na tym więc może któregoś innego polecicie??No i te zestawiki to rozumiem bez chłodnicy są?-myślicie że taka od "DACI" (rumuńska bryka :P ) się nada? Edytowane 12 Lutego 2005 przez wróbel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 spider jest niezly sam mam mi spisuje sie dobrze podobnie u czesci uzytkownikow tego forum tylko ze jest przeznaczony do procow z malymi rdzeniami wiec nie jestem do konca przekonany czy ten blok bedzie dla Ciebie odpwiedni pod wzgledem wydajnosci jesli chodzi o reszte mocniejsze pompki chyba nie trzeba do jednego bloku z 2 tez sobie radzi i to calkiem niezle i do tego jest w miare cicha ale nie bezszelestna nagrzewnica byle byla miedziana, wyczyszczona i bedzie ladnie wszystko dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 MCS Warto jeszcze obejrzeć tą ofertę, bloczki i zestawy są droższe, ale jakość wykonania i wydajność znajdują się na najwyższym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 zgodze sie z poprzednikiem tylko czy warto placic 2x wiecej za 2-3* roznicy :?: btw jeszcze nikt krafta nie testowal a to moze byc przelom jesli chodzi o bloki.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Looz człowieku. We wtorek będe miał Krafta bo go zamówiłem :D więc podziele się wrażeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Myślę że zestaw z bloki.pl jest odpowiednim wyborem. Jeżeli chcesz wydajniejsze, ale jednoczesnie droższe podzespoły do WC to odsyłam do MCS'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 co do kraftów to spiedrMAN będzie miał na dniach to może sie podzieli opinią i spostrzeżeniami :) a do tematu: po co zestaw ?? nie lepiej samemu cos złozyć ? większa satysfakcja i kto wie może i temperaturki mniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 i tak to trzeba samemu robic oni daja tylko elementy ktore trzeba poskladac i satysfakcja i tak jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 no nie wiem, ja tam widze wieksza radoche składac to z elementów które sam zakombinowałem niż dostać wszytko pięknie ładnie zapakowane, tylko podłaczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 spider jest niezly sam mam mi spisuje sie dobrze podobnie u czesci uzytkownikow tego forum tylko ze jest przeznaczony do procow z malymi rdzeniami wiec nie jestem do konca przekonany czy ten blok bedzie dla Ciebie odpwiedni pod wzgledem wydajnosci jesli chodzi o reszte mocniejsze pompki chyba nie trzeba do jednego bloku z 2 tez sobie radzi i to calkiem niezle i do tego jest w miare cicha ale nie bezszelestna nagrzewnica byle byla miedziana, wyczyszczona i bedzie ladnie wszystko dzialac 1272183[/snapback] a co reszta na to powie-faktycznie spider nie nadaję się na AMD64?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ja nie mowie ze sie nie nadaje tylko ze nie jest do tego typu procow przeznaczony ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 imo na duze rdzenie lepszy bedzie cristal ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A nie Kraft?? Tak jak powerX ale cena nie tak chora.... chłodniczke to może BIP2 lub BIP3 ewentualnie BIE3 popa Hydorek L20 lub L30 - wiele nie trzeba... bloki na NB i GPU to albo Abadon albo Abadon Lite 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A nie Kraft?? Tak jak powerX ale cena nie tak chora.... chłodniczke to może BIP2 lub BIP3 ewentualnie BIE3 popa Hydorek L20 lub L30 - wiele nie trzeba... bloki na NB i GPU to albo Abadon albo Abadon Lite 3 1272943[/snapback] tylko popatrz na jedno 20 finów PowerX a 17 finów Kraft no i jakość wykonania finów porównaj sobie a sie przekonasz miałem już oba w ręce chyba że moja sztuka którą miałem w rece to opdrzut z produkcji krafta i wcale nie bronie tu PowerX bo wybór należy do ludzi ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Ale skąd biedak ma wziąźć PowerX'a jak jest przerwa w produkcji.... :/ możliwe że ja też będę miał Krafta w łapach to sobie porównam z Urielem..... zobaczymy a o PXie nic powiedzieć nie mogę bo tylko na zdjęcaich go widziałem - wygląda na maleństwo i na to że żeberka ma znacznie krótsze.... po za tym 17 a 20 - mała różnica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Ale skąd biedak ma wziąźć PowerX'a jak jest przerwa w produkcji.... :/ możliwe że ja też będę miał Krafta w łapach to sobie porównam z Urielem..... zobaczymy a o PXie nic powiedzieć nie mogę bo tylko na zdjęcaich go widziałem - wygląda na maleństwo i na to że żeberka ma znacznie krótsze.... po za tym 17 a 20 - mała różnica... 1272975[/snapback] mała różnica hehehe powiem ci tak dokładne wymiary 20x20 mm masz jądro z finami w PowerX z 20 finami. Dlaczego tak a nie większe finy ? znaczy dłuższe a to dlatego że stawia wtedy większy opór a nic nie daje ! Pamiętaj PowerX nie powstał o tak sobie kilka konstrukcji było tych bloków i wybraliśmy najoptymalniejsze rozwiązanie stosunku oporó wody do wydajności ! i to się liczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ale duża różnica w cenie..... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...