Skocz do zawartości
łuk-a-sz

Moje Pierwsze Wc By Łuk-a-sz Rev.0.5p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Chciałbym przedstawić moje pierwsze WC. Składałem je na szybko więc to takie "p" (prowizorka :) ). Ale WC. W przyszłości zamierzam wymienić obudowę na jakiegoś BIGa i przerobić pompkę na niezatapialną.

W skład WC wchodzi:

--> CFD URIEL rev. 2.0

--> KADET (jeszcze brak owiewu)

--> Atman AT305

--> Cell-Fast 12.5 x 2

--> destylka + 2 wkłady z zakreślaczy UV :D :D

--> pojemnik na żywność 3L

Nie wiedziałem że kumpel wpadnie z kamerą i nie posprzątałem w ...... kompie :)

Bok

Pojemniczek

Kadecik

Kadecik 1

Bok 1

Pojemniczek + wężyki

Bok 2 Low Light

Uriel

Całe WC

NOWE FOTKI

Nowa 1

Nowa 2

Nowa 3

Nowa 4

Opinie które mogłby mnie zniechęcić do dalszej pracy nad WC proszę pozostawić dla siebie :D :D :D

Edytowane przez łuk-a-sz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładnie, podoba mi sie tylko :) węże za dlugie, jakos tak pojemnik strasznie daleko stoi, na chlodnice daj wentyl i bedzie spoczko jak narazie 8/10

Pytanie z innej beczki. jak Ci chodzi ten Atman?? bo mam zamiar takowego zamowic i chcialem sie cos o nim dowiedziec :) jak z glosnoscią i wydajnością.

Pzdr

Abram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było tańszego :)

1273727[/snapback]

Hmmm, wlasnie ten trojnik mnie zainteresowal, takiego prostego plastykowego w sprzedazy nie widzialem, ale dzis bylem w Leroy Merlin w Arkadii i widzialem podone na dziale ogrodowym, tylko nie sprawdzilem na jakie sa weze, jakie masz na tym Twoim?, na bym potrzebiwal taki na 12 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładnie, podoba mi sie tylko :) węże za dlugie, jakos tak pojemnik strasznie daleko stoi, na chlodnice daj wentyl i bedzie spoczko jak narazie 8/10

Pytanie z innej beczki. jak Ci chodzi ten Atman?? bo mam zamiar takowego zamowic i chcialem sie cos o nim dowiedziec :) jak z glosnoscią i wydajnością.

Pzdr

Abram

1273886[/snapback]

Wybrałem Atmana 305 tylko dlatego że opinie o buczeniu 306 mnie odstraszyły.

Sam atman w moim pojemniku jest niesłyszalny, jedynie co słychać to wibracje które się przenoszą na węże i idą dalej. Ale to tylko kwestja umocowania. Sam zamierzam przerobić ją na niezatapialną, Już jeden krućec mam na stałe poxiliną przyklejony. Jeśli chodzi o wydajność to nie miałem styczności z innymi pompkami może MJ1000 troszku. I sprawa wygląda tak:

--> napewno 1200 l/h jest przesadzone ale o ile to trudno mi powiedzieć. Ja bym oscylował w granicach 700-900.

--> Jeśli chodzi o decybele to za taką kasę to jest rewelacja (36zł) POLECAM !!!

Hmmm, wlasnie ten trojnik mnie zainteresowal, takiego prostego plastykowego w sprzedazy nie widzialem, ale dzis bylem w Leroy Merlin w Arkadii i widzialem podone na dziale ogrodowym, tylko nie sprawdzilem na jakie sa weze, jakie masz na tym Twoim?, na bym potrzebiwal taki na 12 B)

1273893[/snapback]

Węże mam 12.5 ale mój trójnik jest napewno nie mniej niż na 15. Ale raczej na 15. Bez pomocy ognia bym nie nałożył węża na trójnik. A to było nie lada wyczynem. :D :D :D .

Edytowane przez łuk-a-sz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czym tu sie podniecac i za co 9/10 ;P Z calym szacunkiem ale po prostu zlozenie WC z kilku elementow gdzies kupionych ni jak nie robi na mnie wrazenia.

po pierwsze: dlaczego WSZYSTKO POZA BUDA??? I nagrzewnica i pompka. Mam taka sama obudowe i wszystko wlazlo do srodka... wystarczy pokombinowac.

po drugie: chlodnica bez wiatraka? Kadet bez shrouda? lezy bezposrednio na kompie? Zero przerwy na cyrkulacje powietrza?

po trzecie: heh no skoro sprzedajesz to masz pewnie bardzo eduzo tych wezy... ale to nie jest powod zeby w ukladzie ich tyle bylo ;>

A tak wogole to gratuluje pierwszego WC ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czym tu sie podniecac i za co 9/10 ;P Z calym szacunkiem ale po prostu zlozenie WC z kilku elementow gdzies kupionych ni jak nie robi na mnie wrazenia.

po pierwsze: dlaczego WSZYSTKO POZA BUDA??? I nagrzewnica i pompka. Mam taka sama obudowe i wszystko wlazlo do srodka... wystarczy pokombinowac.

po drugie: chlodnica bez wiatraka? Kadet bez shrouda? lezy bezposrednio na kompie? Zero przerwy na cyrkulacje powietrza?

po trzecie: heh no skoro sprzedajesz to masz pewnie bardzo eduzo tych wezy... ale to nie jest powod zeby w ukladzie ich tyle bylo ;>

A tak wogole to gratuluje pierwszego WC ;>

1275192[/snapback]

To są dobre słowa. :D :D

Nie pakowałem tego do budy bo:

1. Na dniach dostanę Biga, więc po co kombinować na te pare dni.

2. Chciałbym zobaczyć jak to w środku rozwiązałeś. Bo u mnie tego się nie dało tak łatwo rozwiązać.

Fakt kadet bez wiatraka. Shround z plexi w trakcie pracy :)

A z wężami to troszku przesada to wiem. Ale ich nie skracałem bo nie wiem jakie do nowej obudowy kawałki wykorzystam.

Dzięki za komentarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda tylko ze te weze sie tak zaginaja zapewne w niedalekiej przyszlosci zagna na amen ;) na trojniku opaski juz nie sa potrzebne oringi zalatwiaja sprawe :D wiem bo Kurt sprzedaje takie same :D

btw moj brat ma jedno spotrzezenie jak tak patrzyl jak przegladam Wasze wc dlaczego wiekszosc ludzi ma tutaj abity ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda tylko ze te weze sie tak zaginaja zapewne w niedalekiej przyszlosci zagna na amen ;)  na trojniku opaski juz nie sa potrzebne oringi zalatwiaja sprawe :D wiem bo Kurt sprzedaje takie same :D

btw moj brat ma jedno spotrzezenie jak tak patrzyl jak przegladam Wasze wc dlaczego wiekszosc ludzi ma tutaj abity  ;)

1275243[/snapback]

1. Węże się zaginają ?? <_< Hmmmmm...... powiedzmy że nie wiem gdzie. Jeśli chodzi o trójnik to tylko takie złudzenie powstałe po naciągnięciu węża o dużo mniejszej średnicy niź średnica trójnika i kąt zrobienia zdięcia dają taki efekt.

2.Abit to DiT = DOBRE i TANIE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. Fajny trójnik :P

1273723[/snapback]

dajcie spokuj ten trojnik jest tak siusiakowaty ze to szok .. apropo to waz ci sie prze nim zagina .. ja mniej wiecej jakos to zrobilem .. :) he he i sie juz tak nie gna .. :) pozdro .. w tem weekend cos duzo userow zmontowalo wc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi