silver_pl Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Ostatnio zacząłem składać WC (brakuje mi tylko blok na CPU) , ale patrze a tam lodówka niepotrzebna stoi w warsztacie się tylko kurzy :) I teraz moje pytanie - czy mozna jej użyć do chlodzenia kompa, albo wymontowac z niej wszystko i użyć tego do chłodzenia CPU - uda się to ?? Z góry dzięki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Waterchiller- chłodzenie "w lodówce" płynu chłodzącego w zestawie WC. Freoncooler- odpowiednio przerobiona instalacja lodówki chłodzi bezpośrednio procesor. Myślę że wyjaśniłem to w miarę najprostrzy sposób. To tematy-rzeki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 a ma ktoś jakieś linki do stron (najlepiej polskich) gdzie poczytam o przerabianiu instalacji od lodówek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 chyba takiego czegos nie ma ale masz przklejony temat z linkami http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=103424 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 A może poprostu wstaw kompa do lodówki ? :> 1275068[/snapback] nie, poniewaz lodówka jest przystosowana to utrzymywania temeperatury na stałym poziomie, wstawiając kompa, który wydziela cały czas ciepło zajechał by lodówke która by pracowała cały czas, a ona nie jest do tego przystosowana. jeżeli sie myle to proszę mnie poprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 tez myślałem nad wstawieniem kompa do lodówki ale pomyślałem to samo co MeGaMiCieK Zacząłem czytać artykuły o podstawach budowania FC i jakoś mnie to przytłacza , ale i tak przerobie instalacje od lodówki - jak myślicie ile będzie mogła utrzymywać mi na procu stopni ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) to zalezy od mocy kompresora i freonu jaki zastosujesz. Ogólenie nie poleca sie do fc kompresorów lodówkowych poniewaz (jeżeli mi sie dobrze zdaje) są niskociśnieniowe, ale ostatecznie. I tak jak w poprzedniej odpowiedzi, prosze mnie poprawic jezeli sie myle :) Edytowane 13 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...