nitz Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Mam duży problem. Wyjąłem na chwile jeną kość 256 MB (wolniejszą) i porobiłem pare testów. Po włożeniu spowrotem drugiej kości komputer nie urucahmia się. (zawiesza się w fazie samego włączania komputera, jeszcze przed włączeniem karty graficznej itd - poznałem po diodach z tyłu). Wyjąłem ją jeszcze raz ale to już nie pomogło. Potem testowełem każdą kostke w każdym slocie, wszystkie kombinacje sprawdziłem, ale dalej jest to samo. Pamięci są sprawne bo testowałem na innym komputerze. Czy płyta główna jest do wymiany?? Czy może macie jakieś inne pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szojtek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 zrob reset biosu, jezli to nie pomoze to sprawdz inne RAMy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 przeczyść gniazda na płycie i przemyhj spirytusem styki pamięci.pozatym jak kolega wyżej wgraj fabryczne ustawienia biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Komp się uruchomił :-), ale tylko z jednym bankiem pamięci. Wszystko odkurzyłem, jeszcze się nie bawiłem spirytuskiem, ale jeżeli to nie pomoże to płytka idzie do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...