Skocz do zawartości
mic_s

Cooler na Durnia 1.3

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę sobie kupić nowy proc- Duron 1300. Zastanawiam się nad wentylatorkiem. Czy brać boxowy czy kupić oddzielnie. Przymierzam się do podkręcenia tego procesora, więc jaki byście cooler polecili ?? Tak do 50-60 zeta. Jego głośność nie gra większej roli. A może do lekkiego kręcenia wystarczy boxowy? Jak myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę sobie kupić nowy proc- Duron 1300. Zastanawiam się nad wentylatorkiem. Czy brać boxowy czy kupić oddzielnie. Przymierzam się do podkręcenia tego procesora, więc jaki byście cooler polecili ?? Tak do 50-60 zeta. Jego głośność nie gra większej roli. A może do lekkiego kręcenia wystarczy boxowy? Jak myślicie?

ja bym bral BOX'a za wzgledu na dluzsza gwarancje :!:

a co do krecenia to D1300 nie jest za dobrym prockiem do O/C - lepiej dorzuc 120zl i kup AthlonaXP 1600+ wtedy dopiero bedziesz mial uzywanie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral BOX'a za wzgledu na dluzsza gwarancje :!:

a co do krecenia to D1300 nie jest za dobrym prockiem do O/C - lepiej dorzuc 120zl i kup AthlonaXP 1600+ wtedy dopiero bedziesz mial uzywanie 8)

Ja bym z chęcią kupił nawet A2000+ ale obawiam się, że zasilka nie wyrobi bo mam badziewną. Piszesz, że D1300 jest słaby do O/C ale chyba te 1500 wyciągnie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile dajesz za tego Durnia 1,3 GHz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile dajesz za tego Durnia 1,3 GHz?
Sorry, ze sie cytuje, ale lepiej chyba kupic Athlona XP 1700+ niewiele drozszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym z chęcią kupił nawet A2000+ ale obawiam się, że zasilka nie wyrobi bo mam badziewną. Piszesz, że D1300 jest słaby do O/C ale chyba te 1500 wyciągnie??

1. oba procki D1300 i A XP 1600+ leca na takim samym napieciu 1.75V i wydzielaja podobna ilosc ciepla 55-56W wiec pewnie maja podobne zuzycie energii - wiec to dla zasialcza byloby wszystko jedno ktory z nich wrzucisz

2. zeby z D1300 zrobic D1500 bedziesz musial poniesc niezle koszty - WC i pewnie jakis peltierek - ja osobiscie ta kase wolabym wydac na mocniejszego procka i firmowy zasialcz :!:

PS dokladna ilosc wydzielanego ciepla wg AMD

D 1300 typical 55.2W

AXP 1600+ typical 56.3W

zrodla (w PDF) :

- Duron Morgan

- AthlonXP Palomino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...