BiAłY Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Witam, jako, że w tym roku kończe lo, chciałbym się dowiedzieć co zrobić, żeby zostać celnikiem? Może ktoś ma w rodzinie taką osobe lub kogoś znajomego wykonującego ten zawód? Niestety w internecie znalazłem same prywatne szkoły, a ja chciałbym państwową oferującą studiowanie na takim kierunku. Jakie warunki trzeba spełniać aby zostać celnikiem? Interesuje mnie wszystko. Ps. Ile zarabia celnik? (bez łapówek:P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Moze TO pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 generalnie to nie wiele jest tam jakas szkola w Polsce dla celnikow, ale wystarczy miec poprostu wyzsze wyksztalcenie ;] mozesz nawet skonzyc pedagogike i teoretycznie moga Cie przyjac ;]] aczkolwiek slyszalem, ze ciezko sie wkrecic ;] tak samo jest w przypadku prawnikow oraz lekarzy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 nie wiem jak ze studiami, ale u mnie w zacofanym mieście jest (albo mają zrobić) liceum celne, przynajmniej tak w jakiś głópawych ankietach jest. może spowodowane jest to tym, że jest to raczej miasto na wschodzie (wschodnia granica także europy) i właśnie zaczęli budować punkt kontroli celnej, czyli kontrola trnasportu, tiry etc, i właśnie możesz stać jako celnik na granicy albo jako celnik daleko od granicy i sprawdzać tiry ze wschodu najczęsciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 moj kumpel zamiast do wojska poszedł do strazy granicznej.Mówi ze jest ok :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Przydalo by sie rowniez jakies szkolenie detektywistyczne,albo nawet cala szkola Najlepiej na granicy z Ukrainą, duzo zarobisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RiSC Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam! Chcesz uczelnie państwową - prosze Cie bardzo AE w Krakowie. Wydział Towaroznawstwa -> kierunetk Towaroznawstwo -> specjalność Handlowo-Celna. Tu masz LINK to sobie poczytaj - może Ci się przyda :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 ...trzeba umieć brac w łape niepostrzezenie bo inaczej wylecisz z roboty. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 E tam łapówki, myśle, że normalnie mają nieźłe pensje (muszą jakoś ludzi zachęcić do asertywności). Co mi się najbardziej podoba w tej robocie to to, że po 15 latach idziesz na emeryturke i jeszcze możesz sobie dorabiać. Istna bajka emerytura przed 40. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mam znajomego w straży granicznej, zarabia cos kolo 2500 zł+wszytskie bonusy za rozne rzeczy. Nie wnikalem w co, ale popytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Zapytaj jak to zrobił, że tam pracuje?:>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Hehe... Pracuje tam już chyba od 15 lat, a wczesniej był zdaje sie wojskowym. Nie wiem kiedy bede sie z nim widział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...