Skocz do zawartości
flodins

Frez/rowek Pytanie Czysto Toechniczne

Rekomendowane odpowiedzi

Chce wykonac rowek jak na zdieciu ponizej tyle ze nie mam frezarki. jak cos takiego wykonać poza dłutem i nawertami?

http://lexacooling.free.fr/BDD/187.jpg

chodzi o te po bokach finy będą z radiatorka bga revoltec'a

Co do frezarki to co najwyzej moge pozyczyć od kolegi cos podobnego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42111263

moze z przystawką do frezowania po ruwnoległej cos by sie dało?

a frezy mam :P

Edytowane przez flodins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz dostęp do dobrej wiertarki stołowej z dobrym imadłem maszynowym i jeszcze z ruchomym stołem to możesz takie kanały zrobić ,mam na myśli estetyke a najlepsza frezarka.Zwykłą ręczną wiertarką na stojaku możesz coś wydłubać ale jeżeli top zrobisz miedziany to nie ma znaczenia.Ważne żeby blok dobrze spełniał swoją role.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najszybciej to wyjdzie wiertarka stolowa - nawiercasz wiertlem i rozwiercasz wrezem - i tak do us.ra.nej smierci (az ksztalt bedzie cie satysfakcjonowal)

jezeli w srodku ma byc radiator to radze zastosowac mosiadz na obudowe - bedzie duzo latwiej obrabiac i zlutuje sie z miedzia bez problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki frez/rowek moge wykorzystać w 2mm miedzianej blaszcze, myślałem nad wybijaniem gwoździem dziurek bo z nawiercaniem to sie boje ze przeciągne i na wylot sie przewierce ;)

Mam do dyspozycji tylko wiertarke do których moge dokupic końcówki dremelo podobne :)

Edytowane przez MeGaMuCieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi