Skocz do zawartości
yasin

Pytanie odnośnie oc kart graficznych ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przy podkrecaniu prockow tracisz gwarancje jesli zmieniasz mnożnik, inaczej modyfikujesz procka lub jesli osoba (zlosliwa) ze sklepu zobaczy ze masz podkrecone to moze ci cofnac gwarancje.

A co do karty to jesli nie przesadzisz i karta sie nie spali to to nie masz sie co martwic o gwarancje chyba ze chcesz ja modyfikowac, no i jesli ta spierdzielona osoba bedzie zagladac w ustawienia, ale watpie zeby takie cos mialo miejsce. :D :D

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz kiedys kilku specoow (o ile pamietam) sie wypowiadalo , o wykrywaniu czy proc byl krecony.

Nie ma ponoc softwarowej mozliwosci sprawdzenia tego. 8)

Jezeli nie skopcisz, czy w inny, mechaniczny sposob nie zwalisz proca, to nikt nic nie wykryje. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopiero przy starcie kompa w sklepie zauwazylem [nie tylko ja zreszta ] ze zamiast Celerona 600E wyswietla sie Intel mmx 749 Mhz ...

znajomy nie zareagowal

hah

obawialem sie cofniecia gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyślam się, ale zastanawia mnie czy jest możliwość sprawdzenia tego, czy zegary były ruszane ?

Nie chodzi mi o majstrowanie przy karcie, tylko o zmianę zegarów.

Pozdro

Póki nie zmieniasz BIOS'u karty a podkręcasz tylko i wyłącznie programami to nie ma szans. No, chyba że oddasz całego kompa to ewentualnie mogą coś wywąchac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko sprowadza się do tego że serwis nie może się kapnąć że cosik majstrowałeś.

A jak się kapną to udawaj głupa i mów że nie wiesz o co chodzi :D :D

Sprzedawca: czy podkrecal pan procesor?

Ty: tak podkrecalem, bo wie pan, wzielem srobokret 6 i podkrecilem to smieszne pudelko z takim wiatraczkiem bo buczalo. A co, musi buczec?

:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...