piwek86 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) wlasnie podlaczylem NECa do kompa ale mam problemik - mam teraz dwa nepedy Teaca z podpisu i tego NECa - sa podpiete do jednej tasmy Teac po srodku NEC na koncu (o ile to ma jakies znaczenie) w biosie nie moge przestawic zeby NEC byl jako Master a tak w ogole to nie moge ustawic zeby byly dwa napedy bo na secondary tez sie nie da (jak sie nie myle to tylo automatycznie wykrywa napedy i wlasnie w ten sposob nie wykrywa drugiego) - wszedlem do windy z dwoma podpietymi, wszedlem w moj komputer i zwiecha jakby cos system zamrozilo, zauwazylem tylko ze jeden naped winda widziala - odpialem Teaca wszedlem znowu do windy i juz NECa elegancko wykrylo - any ideas jak zrobic zeby oby dwa podlaczyc i zeby wszystko ladnie smigalo??? PS. Npisalem prawie to samo w dziale "Inne Komponenty" ale to raczej nie jest problem Teaca czy NECa tylko plytki glownej wiec postanowilem napisac tez tu. Edytowane 17 Lutego 2005 przez piwek86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 A tak z ciekawości zapytam. Zworki w napedach są dobrze ustawione? Bo mam dziwne wrażenie ze któryś napęd jest ostawiony na CS i i płyta ma głupieje. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwek86 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) "byly dwa napedy bo na secondary tez sie nie da " tu sie oczywiscie jebnalem i zamiast secondary mialo byc Slave - a co do zworek to nie mam zielonego pojecia co i jak :| pierwszy raz slysze - zaraz popatrze na napedy moze sam wyczaje co i jak ale tak na wszelki wypadek napisz mi co mam zrobic lol Update: Juz zrobilem - dzieki. Nigdy sie po prostu nie bawilem tym sprzetem - nie wiedzialem ze ustawia sie zworki tak samo jak na dysku twardym. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam. Edytowane 17 Lutego 2005 przez piwek86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 to tak jeden napęd master drugi slave. w biosie nie ustawisz slave master tylko z jakiego napędu ma się komp bootować.zwroki są opisane na obudowach pozdr i nie może być na jednej taśmie 2 masterów lub slave lub cs .......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Co za wiedza!!! ;) :mur: :mur: :mur: :lol: :lol: :lol: Zworki poustawiaj... Na napedzie masz opis naklejony co i jak!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 to do mnie :blink: :unsure: ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...