Gość seraf Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Niedawno przeszedlem z bartka na prescotta i musze popwiedziec ze jestem szczesliwy, na kreconym widze poprawe itp. Obecnie zaszla potrzeba zakupu drugiego komputera. Jako ze bylem przed tem posiadaczem batona i nforce mam mile wspomienia. Ze wzgledu na cene, chodzi tutaj o jakowes coolery i zasilacze (przed intelem nawet mi sie enermax nie snil), budy super przewiewene itp. To wszystko sprawia ze nie bede stawial drugiej zabawki na intelu. Dodatkowe koszty na nie wiem jaki zasilacz, lepsze chlodzenie i bude sprawiaja ze jest on sporo drozszy od amd. Nie pisze o extremalny overclockingu ale o standarcie. A tez proc musi byc w miare mocny dlatego drugie pudelko bedzie stalo na amd. Tutaj mam pytanie czy oplaca sie wchodzic w winchestera na np. dfi czy lepiej zakupic batona mobilnego i podkrecic go. Zarowno standardowy a64 jak i troche krecony bartek nie wymaga tego co Prescott, sprawodzone organoleptycznie na wlasnym przyladzie - (sp94, enermax, nowa buda, kilka wiatrakow) lekka reka pare stow wiecej. Wole je w nowym kompie wydac na grafe. Czy duza jest roznica miedzy axp a a64 ? Prosze nie kierowac mnie na jakies testy. Chce znac opinie zwyklych userow po przejsiu z XP na 64. Wrazenia, plynnosc pracy itp. Moim głównym kompem pozostanie prescot ze wzgledu na olbrzymi komfort przy HT i DTV. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marewel Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Mialem przez chwile A2200 a teraz to co widac różnica,jak dla mnie kolosalna,kontroler pamieci w A64 daje kopa!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 szczegolnie jak sie ma duala , bo w 754 tylko singiel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 szczegolnie jak sie ma duala , bo w 754 tylko singiel :) 1284888[/snapback] no to zobacze w sandrze, ale sam dual nie daje az takiego przyrostu wydajnosci jak w intelu. Moze lepiej 754 ? ui jakiegos oemowego 2800+ ? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...