wojs Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Czy ktoś może mi pomóc. Mam R8500LE Supergrace i jak wczytuję Windowsa XP Pro, to zamiast "Zapraszamy" mam siarę na ekranie albo zawiesza się sptrzęt. 8O Znalazłem tylko takie rozwiązanie: Używać sterowników z grudnia 2001 albo uzyć tych z Radeona Herculesa Propheta ze stycznia 2002! Na nowszych mi się zawiesza Biosa mam ze stycznia 2001 (700002) i flashowałem moją kartę biosem z ww. karty ale o mało co bym jej nie pogrzebał. Czarny ekran. Flashowałem więc spowrotem w ciemno starym biosem. JAKA JEST RADA ABY UŻYWAĆ NOWYCH STEROWNIKÓW??? PS. Mam C1100 Coppermnine, MSI6309, 512MB ram, Monitor NEC MS 75F i dostaję cholery! PPS. Czy ktoś ja podkręcał. Ja mam marne wyniki (VPU 255@265 i ram 222@228, inaczej mam artefakty) WOJS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Czy ktoś może mi pomóc. Mam R8500LE Supergrace i jak wczytuję Windowsa XP Pro, to zamiast "Zapraszamy" mam siarę na ekranie albo zawiesza się sptrzęt. 8O Znalazłem tylko takie rozwiązanie: Używać sterowników z grudnia 2001 albo uzyć tych z Radeona Herculesa Propheta ze stycznia 2002! Na nowszych mi się zawiesza Biosa mam ze stycznia 2001 (700002) i flashowałem moją kartę biosem z ww. karty ale o mało co bym jej nie pogrzebał. Czarny ekran. Flashowałem więc spowrotem w ciemno starym biosem. JAKA JEST RADA ABY UŻYWAĆ NOWYCH STEROWNIKÓW??? WOJS :) CO moge poradzić. Hmm. Najłatwiej było by zanieśc do kogoś innego twoją karte i zobaczyć czy u innej osoby sa też takie problemy.Jesli tak to może grafa jest walnięta. Polecałbym także spóbować jednak zrobić upgrade biosu. Moze ten co miałeś był jakiś dziwny lub nie do tej wersji karty (np. inne taktowanie rdzenia i pamieci). Możesz także jeśli masz cokolwiek u siebie podkręcone , wszystko poustawiać tak jak powinno działać (wrócić do fabrycznych ustawień). Możesz także spóbowac powyjmowac dodatkowe urządzenia które pobierają moc zasilacza (np. cdrom , karta muzyczna i itd) tak aby został otylko w komputerze to co jest minimalnie potrzebne do uruchomienia komputera i sprawdzenia. Mozesz też spóbowac obniżyć AGP z 4x na 1x ... Jest naprawde sporo różnych mozliowści więc sparwdzaj po koleji i informuj. Napewno spóbujemy Tobie pomóc ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Sprawdź różne wartości AGP i AGP Aperature Size. Sprawdzałes Catalysty 2.2? Bo np. u mnie 2.3 nie są stabilne, a 2.2 są ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 heh ja mam ten sam problem z moim radkiem. na kazdym systemi mi sie to dzieje, ale tylko wtedy jak zainstaluje catalyst do radka jak nie instaluje to chodiz ok. Co to qufa jest?? nvidia chodzi ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Wow, nie przeginaj z tym kreceniem pamieci :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Wow, nie przeginaj z tym kreceniem pamieci :lol: Kto co jak i dlaczego? Jaśniej proszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 ktore, w chwili obecnej, sterowniki dla win_xp sa najbardziej stabilne? czym roznia sie sterowniki: Radeon dla XP 6.13.10.6071 Catalyst dla XP 6.13.10.6071 ktore wybrac i skad najlepiej sciagnac? mirror ati chodzi jakby chcial a nie mogl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Ostatnio sciągnąłem nowe catakysty 2.3 do win xp i po instalacji też powitała mnie sieczka na ekranie, na szczęśćie przywracanie systemu pomogło. Eksperymentuj ze sterami wońcu której muszą być ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 a skad mam wiedziec jaka jest wersja tych Catalyst'ow??? wszedzie te rzedy cyferek 6.13.10.6071 - a tu mowicie v. 2.2 / 2.3 ??? gdzie to odczytac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Gr00bY Mazur"] Wow, nie przeginaj z tym kreceniem pamieci :lol: Kto co jak i dlaczego? Jaśniej proszę. Spojrz na pierwszy post. @ 3Mhz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Spojrz na pierwszy post. @ 3Mhz :D LOL - ja widzę 6MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Gr00bY Mazur"] Spojrz na pierwszy post. @ 3Mhz :D LOL - ja widzę 6MHz :) Rzeczywiscie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Próbowałem zmiany karty, biosa, częstotliwości, aperature size, AGPX4, X2 i wszystko... kicha. To chyba winasterowników, bo karta chodzi mi tylko na: 6.13.10.6014 i na 6.13.10.6025. Czy ktoś zna sterowniki, które na 100% pójdą na MOJEJ karcire??? THX za pomoc. Czeklam na porady posiadaczy tego dziwnego sprzętu, jakim jest Super Radeon 8500LE! WOJS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Próbowałem zmiany karty, biosa, częstotliwości, aperature size, AGPX4, X2 i wszystko... kicha. To chyba winasterowników, bo karta chodzi mi tylko na: 6.13.10.6014 i na 6.13.10.6025. Czy ktoś zna sterowniki, które na 100% pójdą na MOJEJ karcire??? THX za pomoc. Czeklam na porady posiadaczy tego dziwnego sprzętu, jakim jest Super Radeon 8500LE! WOJS ehh co z tego jak zainstalujesz starsze stery jak połowa nowych gier nie będzie Ci chodzic?? Starsze stery są nie dopracowane... Tez mam ten problem i narazie mam to co w podpisie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...