Skocz do zawartości
techno_android

Program Do Zgrywania

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy istnieje takie coś, no ale jest mi potrzebne. Chodzi mi o program, dzięki któremu mógłbym zgrywać muzykę z radia internetowego (przykładowo: otwieram link z moim ulubionym radiem i leci jakiś fajny set). Czy mogę ten set zgrać na komputer jakimś programem? Proszę o pomoc. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli uzywasz winampa do sluchania stacji to:

StreamRipper 1.61.3

Skorki do programu masz tutaj.

Zeby wlaczyc/wylaczyc plugin:

Options (Opcje)->Preferences (Preferencje - szybciej Ctrl+P)->General Prupose (Ogolne)->Streamripper for winamp i w konfiguracji wtyczki zaznacz/odznacz enable streamripper.

Potem podlaczasz sie do ulubionej stacyjki i w programie dajesz rec i gotowe.

Edytowane przez S0n1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze moze pomoc program ALL SOUND RECORDER.

Jako wejscie ustawiasz "What U Hear" a wyjscie to plik MP3.

Znajdziesz go pod adresem:

http://www.mp3do.com/download/soundrecorde...recorder-xp.exe

Edytowane przez 2002JSQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W okienku po prawej stronie masz taki bialy przycisk. Jest na nim chyba W. Kliknij go.

Otworzy sie kreator. Na poczatku wybierasz urzadzenie wyjscia, dalej zrodlo dzwieku

do nagrywania (wybierz "What U Hear"), dalej fomat zapisu (wybierz MP3 i mozesz ustalic

jego opcje klikajac Settings: wybierasz z listy MP3 Sampling Rate 44100, Stereo, HIGH, CBR,

128kbps (mozesz oczywiscie zmienic). Dajesz OK. Mozesz jeszcze wybrac katalog gdzie beda

zapisywane te MP3. Na koniec daj Finish.

Odpal ta stronke - niech poleci muza.

Kliknij przycisk RECORD.

Pamietaj, ze wersja nie zarejestrowana ma limit,

zapisuje tylko do 30 sekund (czy jakos tak).

Mam nadzieje, ze zrozumiales ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz no.. do tego menu to ja doszedłem już dawno, prześledziłem wszystkie możliwe funkcje, ale niestety tam gdzie mam niby wybrać to "What U Hear" to..........tego nie ma, po prostu tego nie ma. Może dlatego, że ma W98. Nie mam pojęcia. Wiem natomiast to, że nigdzie tam nie ma What U Hear. Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi