DziuraWy71 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 To moja obudowa (zdjecie producenta, teraz wyglada inaczej :) ) : Ma ona dosc szeroki wjazd na dyskietki, a ja nawet nie mam napedu (ide z biegiem czasu i zainwestowalem w pen drive 256 MB - jestem wielce zadowolony) Moje pytanie - jak ją zamaskowac ? Wkrotce planuje pomalowac obudowe na czarno, wiec moze gladz tynkowa ? Prosze, piszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 szpachla samochodowa dobra do wszytskiego :D jest genialna do obrobki a i malowac mozna ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 najpierw zaklej sobie dziure od drugiej strony jakims plastikiem ( jak to kleilem pozostala zaslepka + super glu ) pozniej dawaj szpachle od zewnatrz troche polerowania na mokro i po klopocie no jeszcze malowanko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 bosz.. gladzia to sobie mozesz po scianach ;] ja zrobilem to w sposob nastepujacy.. odcialem wystajace z tyłu odstalosci :] tak, zeby scianka z obu stron byla ,plaska' potem chwila radosci z zabawy zywica epoxydowa i wloknem szklanym.. wyschlo.. bardzo pieknie.. nastepnie odrobina :twisted: szpachlowki specjalnie do spojlerów czy costam firmy NOVOL [sorry za reklame ;)].. potem scieranko, szpachlowanko, scieranko, szpachlowanko goto 10 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 tos sie narobil :P a wystarczylaby zwykla szpachlowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 ta - szpachlowka do tworzyw sztucznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 ta... lazymoder moze i sie narobilem, ale bez wiochy w stylu zaslepka przyklejona na superglue :]]] i jak widac to jest za duza powierzchnia i bez epoxydzianu sie nie obejdzie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 po to ta zaslepka zeby szpachla ladnie sie trzymala i nie bylo pozniej problemow z ruszaniem sie jej... ja tam nic wiecej nie uzywalem wszystko sie pieknie trzyma teraz tylko czeka mnie malowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 on to jak wszyscy modderzy zaczna robic tak jak ty.. to chyba ta sztuka upadnie.... prowizorka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawn Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Radek_BVB czy uwarzasz iz szpachlowka nienadaje sie do tworzyw sztucznych :? oczywiscie ze sie nadaje i to nawet bardzo dobrze :) przedewszystkim jest bardzo latwa i szybko w obrobce :) oto moja praca ze szpachla i obudowa :D http://skynet.thc.net.pl/test/gal_spawn_panel.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Małe podpo z mojej strony: duże ubytki (jak w przypadku tej wnęki na fdd) można wypełnić pianką montażową (poliuretanową) i na nią dopiero szpachlę- ta nie musi być do tworzyw sztucznych- wystarczy zwykła "samochodówka". Tylko uważać z tą pianką- podczas schnięcia zwiększa swoją objętość o 50%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Radek_BVB czy uwarzasz iz szpachlowka nienadaje sie do tworzyw sztucznych :? oczywiscie ze sie nadaje i to nawet bardzo dobrze :) przedewszystkim jest bardzo latwa i szybko w obrobce :) oto moja praca ze szpachla i obudowa :D 1288800[/snapback] chyba zle zinterpretowales moj post obejrzyj sobie moze mojego moda to sie dowiesz ze kto jak kto ale ja doskonale wiem czy szpachlowka sie nadaje czy nie a post pisalem ze znudzeniem bo gosc zaklada temat nie wiem po co; pyta o oczywiste a na dodatek sam sobie odpowiada :o po prostu kolejne tematy na tweaku w dziale modyfikacje zacyznaja mnie zadziwiac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawn Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 W takim razie zwracam honor :) a co do postu to mam takie samo zdanie ... mozna przeciez poszukac innyh postow dokladnie na temat "zalepiania" dzior w kompie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 prawda, miałem okazje poddawac testom 'zaślepke' dexter_oa i powiem ze mucha nie siada.. nie da sie wyczuć palcami ze tam wcześniej była dziura... :lol: a i powierzchnia na lustro wręcz wyświechtana... wytrzymałosc bardzo duża... i napewnoe sie nie rozleci... imho superglue to jest klej który puszcza po paru tygodniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...